Een en ander werd vernomen van van bronnen bij het het Amerikaanse ministerie van Defensie. De oorlogsretoriek uit de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang was al enkele weken fel verminderd.

De twee langeafstandsraketten waren een maand geleden naar de oostkust gebracht, waar ze schietklaar stonden. Nu ze van hun lanceerplatform zijn verwijderd, is er geen onmiddellijk gevaar meer, luidt het.

Eerder was gezegd dat de raketten doelwitten in Zuid-Korea, Japan en de militaire basis van de VS op het eiland Guam zouden kunnen raken. (Belga/TV)

Een en ander werd vernomen van van bronnen bij het het Amerikaanse ministerie van Defensie. De oorlogsretoriek uit de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang was al enkele weken fel verminderd. De twee langeafstandsraketten waren een maand geleden naar de oostkust gebracht, waar ze schietklaar stonden. Nu ze van hun lanceerplatform zijn verwijderd, is er geen onmiddellijk gevaar meer, luidt het. Eerder was gezegd dat de raketten doelwitten in Zuid-Korea, Japan en de militaire basis van de VS op het eiland Guam zouden kunnen raken. (Belga/TV)