'Wij zijn gewoon onze nationale defensie aan het opbouwen om onszelf te verdedigen en de veiligheid en vrede van het land op betrouwbare wijze te waarborgen', aldus Kim. Hij riep de Verenigde Staten bovendien op hun 'vijandig beleid' ten opzichte van Pyongyang op te geven.

De ambassadeur kwam met zijn boodschap kort nadat het Zuid-Koreaanse leger bekendmaakte dat Noord-Korea een 'ongeïdentificeerd projectiel' in zee had afgevuurd. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in noemde de test van twee ballistische korteafstandsraketten door het land medio september een 'provocatie'.

'Wij zijn gewoon onze nationale defensie aan het opbouwen om onszelf te verdedigen en de veiligheid en vrede van het land op betrouwbare wijze te waarborgen', aldus Kim. Hij riep de Verenigde Staten bovendien op hun 'vijandig beleid' ten opzichte van Pyongyang op te geven. De ambassadeur kwam met zijn boodschap kort nadat het Zuid-Koreaanse leger bekendmaakte dat Noord-Korea een 'ongeïdentificeerd projectiel' in zee had afgevuurd. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in noemde de test van twee ballistische korteafstandsraketten door het land medio september een 'provocatie'.