Dat heeft de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho gezegd tijdens een zeldzame persconferentie, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Hij had het over een 'realistisch voorstel', maar de Amerikanen zouden hebben geantwoord dat ze een stap verder moesten gaan dan de ontmanteling van de site in Yongbyon.

Mislukt

Trump en Kim zagen elkaar woensdag en donderdag in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. De ontmoeting zou twee dagen duren, maar het programma werd onverwacht ingekort. De twee gingen uiteen zonder nucleair akkoord.

Op een persconferentie achteraf had Trump gezegd dat Noord-Korea alle sancties opgeheven wil zien, maar dat de Verenigde Staten dat niet konden toelaten. De president voegde er wel aan toe dat de deur voor nieuwe onderhandelingen nog altijd open staat.

Volgens de Noord-Koreaanse minister kreeg 'voorzitter Kim het gevoelen dat hij niet begreep hoe Amerikanen rekenen'. Hij zei verder nog dat Kim 'de wil voor verdere onderhandelingen mogelijk heeft verloren. Het werd glashelder dat de Verenigde Staten niet bereid waren ons voorstel te aanvaarden', aldus de minister.

Getelefoneerd

Het Witte Huis van zijn kant meldt dat Trump na het mislukken van de top vanuit het presidentieel vliegtuig Air Force One heeft gepraat met de leiders van Japan en Zuid-Korea. Het Amerikaanse staatshoofd onderhield zich telkens bijna een kwartier met premier Shinzo Abe en president Moon Jae-in. Trump heeft hen volgens woordvoerster Sarah Sanders gezegd dat 'hij de discussies zal verderzetten'.

Dat heeft de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho gezegd tijdens een zeldzame persconferentie, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.Hij had het over een 'realistisch voorstel', maar de Amerikanen zouden hebben geantwoord dat ze een stap verder moesten gaan dan de ontmanteling van de site in Yongbyon.Trump en Kim zagen elkaar woensdag en donderdag in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. De ontmoeting zou twee dagen duren, maar het programma werd onverwacht ingekort. De twee gingen uiteen zonder nucleair akkoord. Op een persconferentie achteraf had Trump gezegd dat Noord-Korea alle sancties opgeheven wil zien, maar dat de Verenigde Staten dat niet konden toelaten. De president voegde er wel aan toe dat de deur voor nieuwe onderhandelingen nog altijd open staat. Volgens de Noord-Koreaanse minister kreeg 'voorzitter Kim het gevoelen dat hij niet begreep hoe Amerikanen rekenen'. Hij zei verder nog dat Kim 'de wil voor verdere onderhandelingen mogelijk heeft verloren. Het werd glashelder dat de Verenigde Staten niet bereid waren ons voorstel te aanvaarden', aldus de minister. Het Witte Huis van zijn kant meldt dat Trump na het mislukken van de top vanuit het presidentieel vliegtuig Air Force One heeft gepraat met de leiders van Japan en Zuid-Korea. Het Amerikaanse staatshoofd onderhield zich telkens bijna een kwartier met premier Shinzo Abe en president Moon Jae-in. Trump heeft hen volgens woordvoerster Sarah Sanders gezegd dat 'hij de discussies zal verderzetten'.