Dat heeft het officiële Noord-Koreaanse persagentschap KCNA vrijdag bekendgemaakt. Jang Song-thaek werd door een speciale militaire rechtbank ter dood veroordeeld en geëxecuteerd, aldus het officiële persorgaan.

Anti-revolutionair

Jang (67) werd beschouwd als de nummer twee van het Noord-Koreaanse regime, en was vice-voorzitter van de machtige nationale defensiecommissie. Hij viel echter in ongenade. Hij wordt ervan beschuldigd al sinds de dood in 2011 van de voormalige Noord-Koreaanse leider en vader van Kim Jong-Un, Kim Jong-Il, de macht te hebben willen grijpen. Officieel wordt hij onder meer beticht van corruptie, criminele en anti-revolutionaire daden.

'Menselijk uitschot'

In de officiële media wordt hij bestempeld als "verrader" en "afschuwelijk menselijk uitschot, erger als een hond".

Eerder was al bekend geraakt dat Jang van alle macht was ontheven. Waarnemers zien in de terechtstelling een verdere versteviging van de macht door Kim Jong-Un. (Belga/TV)

Dat heeft het officiële Noord-Koreaanse persagentschap KCNA vrijdag bekendgemaakt. Jang Song-thaek werd door een speciale militaire rechtbank ter dood veroordeeld en geëxecuteerd, aldus het officiële persorgaan. Jang (67) werd beschouwd als de nummer twee van het Noord-Koreaanse regime, en was vice-voorzitter van de machtige nationale defensiecommissie. Hij viel echter in ongenade. Hij wordt ervan beschuldigd al sinds de dood in 2011 van de voormalige Noord-Koreaanse leider en vader van Kim Jong-Un, Kim Jong-Il, de macht te hebben willen grijpen. Officieel wordt hij onder meer beticht van corruptie, criminele en anti-revolutionaire daden.In de officiële media wordt hij bestempeld als "verrader" en "afschuwelijk menselijk uitschot, erger als een hond".Eerder was al bekend geraakt dat Jang van alle macht was ontheven. Waarnemers zien in de terechtstelling een verdere versteviging van de macht door Kim Jong-Un. (Belga/TV)