"Onder passende omstandigheden" zal Noord-Korea een "dialoog voeren", zei Choe Son Hui, directrice-generaal van de dienst Noord-Amerika bij het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op de internationale luchthaven van de Chinese hoofdstad.

Of de diplomate daarmee aangaf dat het communistisch bewind in Pyongyang bereid is opnieuw te onderhandelen over zijn atoomprogramma blijft vooralsnog onduidelijk. Noord-Korea heeft dat tot nu krachtdadig afgewezen.

Nog volgens Yonhap was Choe eerder deze week in Oslo samengekomen met een groep van Amerikaanse veiligheids- en ontwapeningsdeskundigen.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft eerder al verscheidene keren met een solo-optreden in het conflict met Noord-Korea gedreigd, en sloot wapengekletter daarbij niet uit.

Maar begin mei verraste hij door in een interview te zeggen zich vereerd te voelen Kim Jong-un te ontmoeten, iets wat zijn woordvoerder later relativeerde. De omstandigheden voor zo een ontmoeting zijn momenteel evenwel nog niet geschikt.

Washington wil dat Noord-Korea verzaakt aan zijn atoomprogramma dat in de hele regio en de VS als een bedreiging wordt ervaren. Het Aziatische land werkt namelijk aan de ontwikkeling van raketten die een kernkop tot in de VS kunnen meevoeren

"Onder passende omstandigheden" zal Noord-Korea een "dialoog voeren", zei Choe Son Hui, directrice-generaal van de dienst Noord-Amerika bij het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op de internationale luchthaven van de Chinese hoofdstad. Of de diplomate daarmee aangaf dat het communistisch bewind in Pyongyang bereid is opnieuw te onderhandelen over zijn atoomprogramma blijft vooralsnog onduidelijk. Noord-Korea heeft dat tot nu krachtdadig afgewezen. Nog volgens Yonhap was Choe eerder deze week in Oslo samengekomen met een groep van Amerikaanse veiligheids- en ontwapeningsdeskundigen. De Amerikaanse president Donald Trump heeft eerder al verscheidene keren met een solo-optreden in het conflict met Noord-Korea gedreigd, en sloot wapengekletter daarbij niet uit.Maar begin mei verraste hij door in een interview te zeggen zich vereerd te voelen Kim Jong-un te ontmoeten, iets wat zijn woordvoerder later relativeerde. De omstandigheden voor zo een ontmoeting zijn momenteel evenwel nog niet geschikt. Washington wil dat Noord-Korea verzaakt aan zijn atoomprogramma dat in de hele regio en de VS als een bedreiging wordt ervaren. Het Aziatische land werkt namelijk aan de ontwikkeling van raketten die een kernkop tot in de VS kunnen meevoeren