Zware onweders in het zuidwesten van Rusland hebben tot ongeziene overstromingen in de regio geleid. De hulpdiensten telden al ruim 170 dodelijke slachtoffers en dat aantal kan nog oplopen. Daarnaast is er heel wat materiële schade en zitten duizenden gezinnen zonder stroom.

Het district Krymsk werd het zwaarst getroffen. Heel wat van de dodelijke slachtoffers die daar gevonden zijn, konden nog niet geïdentificeerd worden. De andere lijken werden aangetroffen in de badplaats Gelendzhik en in de havenstad Novorossiisk.

De Russische president Vladimir Poetin heeft ondertussen een onderzoek bevolen om te weten of de autoriteiten voldoende hebben gedaan om het massaal aantal doden te vermijden door de bevolking op tijd te verwittigen. Het Russisch parket leidde ondertussen een onderzoek in naar doodslag door onachtzaamheid. (Belga/INM)

Zware onweders in het zuidwesten van Rusland hebben tot ongeziene overstromingen in de regio geleid. De hulpdiensten telden al ruim 170 dodelijke slachtoffers en dat aantal kan nog oplopen. Daarnaast is er heel wat materiële schade en zitten duizenden gezinnen zonder stroom. Het district Krymsk werd het zwaarst getroffen. Heel wat van de dodelijke slachtoffers die daar gevonden zijn, konden nog niet geïdentificeerd worden. De andere lijken werden aangetroffen in de badplaats Gelendzhik en in de havenstad Novorossiisk. De Russische president Vladimir Poetin heeft ondertussen een onderzoek bevolen om te weten of de autoriteiten voldoende hebben gedaan om het massaal aantal doden te vermijden door de bevolking op tijd te verwittigen. Het Russisch parket leidde ondertussen een onderzoek in naar doodslag door onachtzaamheid. (Belga/INM)