Het is de Syrische staatstelevisie die het nieuws bekend maakte. De afschaffing van de noodtoestand is een tegemoetkoming naar de betogers in Syrië. Net zoals in de rest van het Midden-Oosten is het ook in Syrië onrustig. Al sinds 1963 regeert de Baathpartij, waartoe de president behoort, over Syrië.

Samen met de noodtoestand, heft president Al-Assad ook het Hof van de Staatsveiligheid op. Dat is een zogenaamde 'uitzonderingsrechtbank' waartegen geen beroep mogelijk is.

Een derde maatregel moet 'vreedzame manifestaties' regelen. Die zijn volgens de Syrische overheid een 'door de grondwet gegarandeerd essentieel recht'. (Belga/NC)

Het is de Syrische staatstelevisie die het nieuws bekend maakte. De afschaffing van de noodtoestand is een tegemoetkoming naar de betogers in Syrië. Net zoals in de rest van het Midden-Oosten is het ook in Syrië onrustig. Al sinds 1963 regeert de Baathpartij, waartoe de president behoort, over Syrië. Samen met de noodtoestand, heft president Al-Assad ook het Hof van de Staatsveiligheid op. Dat is een zogenaamde 'uitzonderingsrechtbank' waartegen geen beroep mogelijk is. Een derde maatregel moet 'vreedzame manifestaties' regelen. Die zijn volgens de Syrische overheid een 'door de grondwet gegarandeerd essentieel recht'. (Belga/NC)