Na de mislukte staatsgreep in juli zijn er in Turkije meer dan 113.000 mensen opgepakt vanwege veronderstelde banden met de Gülen-beweging. Dat heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleman Sovlu zondagavond volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu gezegd.

Van die gearresteerden zitten nog steeds 47.155 in voorlopige hechtenis. De anderen zijn overwegend voorwaardelijk vrijgekomen. Ook nog in de cel zitten zitten rechters, procureurs en 168 generaals.

De regering in Ankara houdt de in de VS in ballingschap levende soennitische prediker Fethullah Gülen voor de mislukte staatsgreep verantwoordelijk.

Na de mislukte staatsgreep in juli zijn er in Turkije meer dan 113.000 mensen opgepakt vanwege veronderstelde banden met de Gülen-beweging. Dat heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleman Sovlu zondagavond volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu gezegd.Van die gearresteerden zitten nog steeds 47.155 in voorlopige hechtenis. De anderen zijn overwegend voorwaardelijk vrijgekomen. Ook nog in de cel zitten zitten rechters, procureurs en 168 generaals. De regering in Ankara houdt de in de VS in ballingschap levende soennitische prediker Fethullah Gülen voor de mislukte staatsgreep verantwoordelijk.