The Guardian meldt het nieuws op zijn website. Voor de duidelijkheid: Farage wordt er niet van verdacht strafbare feiten te hebben gepleegd, en is niet zelf voorwerp van het onderzoek. Hij is een 'person of interest', wat betekent dat de Amerikaanse politiediensten reden hebben om te geloven dat de voormalige UKIP-leider over informatie kan beschikken, die nuttig kan zijn voor het onderzoek dat nu gevoerd wordt.

'Hij blijft maar opduiken in de relaties tussen Trumps medewerkers, Assange, Wikileaks en Rusland', citeert The Guardian een bron dicht bij het onderzoek.

Volgens zijn woordvoerder is Farage 'nooit in Rusland geweest, laat staan dat hij met de autoriteiten daar gewerkt heeft'.

In een interview uit 2014 liet Farage zich wel al positief uit over de Russische president Vladimir Poetin.

De wederzijdse appreciatie tussen Farage en Trump is geen geheim. Farage steunde Trump in aanloop naar de verkiezingen, en was na het brexit-referendum ook te gast bij de Trump-campagne.

Twee weken terug gaf Farage nog een opmerkelijk interview aan de Duitse krant Die Zeit. Daar reageerde hij zeer geprikkeld op vragen over zijn banden met Rusland.

CNN: 'Congres pluist uit of Sessions bijkomende ontmoeting met Russische ambassadeur had'

Het Amerikaanse Congres zoekt uit of de toenmalige Senator en huidig minister van Justitie Jeff Sessions tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen een bijkomende privé-ontmoeting heeft gehad met de Russische ambassadeur in Washington, Sergej Kisljak. Dit heeft nieuwszender CNN donderdag gemeld op gezag van "Republikeinse en Democratische bronnen in het Congres en over het onderzoek gebriefte leden van de inlichtingendiensten".

De Congresleden willen bijkomende informatie van Sessions, zoals zijn afspraken. Met name willen de verkozenen des volks nagaan of Sessions op 27 april 2016 in een hotel in Washington, waar huidig president Donald Trump toen zijn eerste grote toespraak omtrent buitenlands beleid hield, de diplomaat nog eens had ontmoet. Dit gebeurde voor de speech al op een receptie waar bijvoorbeeld ook diplomaten aanwezig waren.

Daarbovenop wil ook de federale recherche FBI de exacte omvang weten van interacties tussen het campagneteam van Trump en Kisljak in het raam van zijn breder onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de verkiezingsstrijd. Het draait daarbij ook om een bijkomende private ontmoeting tussen Sessions en Kisljak. Noch de Congresleden noch de FBI weten zeker dat er zo een ontmoeting is geweest, aldus CNN.

The Guardian meldt het nieuws op zijn website. Voor de duidelijkheid: Farage wordt er niet van verdacht strafbare feiten te hebben gepleegd, en is niet zelf voorwerp van het onderzoek. Hij is een 'person of interest', wat betekent dat de Amerikaanse politiediensten reden hebben om te geloven dat de voormalige UKIP-leider over informatie kan beschikken, die nuttig kan zijn voor het onderzoek dat nu gevoerd wordt. 'Hij blijft maar opduiken in de relaties tussen Trumps medewerkers, Assange, Wikileaks en Rusland', citeert The Guardian een bron dicht bij het onderzoek. Volgens zijn woordvoerder is Farage 'nooit in Rusland geweest, laat staan dat hij met de autoriteiten daar gewerkt heeft'. In een interview uit 2014 liet Farage zich wel al positief uit over de Russische president Vladimir Poetin. De wederzijdse appreciatie tussen Farage en Trump is geen geheim. Farage steunde Trump in aanloop naar de verkiezingen, en was na het brexit-referendum ook te gast bij de Trump-campagne. Twee weken terug gaf Farage nog een opmerkelijk interview aan de Duitse krant Die Zeit. Daar reageerde hij zeer geprikkeld op vragen over zijn banden met Rusland. Het Amerikaanse Congres zoekt uit of de toenmalige Senator en huidig minister van Justitie Jeff Sessions tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen een bijkomende privé-ontmoeting heeft gehad met de Russische ambassadeur in Washington, Sergej Kisljak. Dit heeft nieuwszender CNN donderdag gemeld op gezag van "Republikeinse en Democratische bronnen in het Congres en over het onderzoek gebriefte leden van de inlichtingendiensten".De Congresleden willen bijkomende informatie van Sessions, zoals zijn afspraken. Met name willen de verkozenen des volks nagaan of Sessions op 27 april 2016 in een hotel in Washington, waar huidig president Donald Trump toen zijn eerste grote toespraak omtrent buitenlands beleid hield, de diplomaat nog eens had ontmoet. Dit gebeurde voor de speech al op een receptie waar bijvoorbeeld ook diplomaten aanwezig waren. Daarbovenop wil ook de federale recherche FBI de exacte omvang weten van interacties tussen het campagneteam van Trump en Kisljak in het raam van zijn breder onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de verkiezingsstrijd. Het draait daarbij ook om een bijkomende private ontmoeting tussen Sessions en Kisljak. Noch de Congresleden noch de FBI weten zeker dat er zo een ontmoeting is geweest, aldus CNN.