Woensdag verklaarde de Afghaanse regering dat de historische talibanleider mollah Mohammad Omar al in april 2013 in Pakistan gestorven was. Een dag later riepen de taliban diens plaatsvervanger Mansoor tot hun nieuwe leider uit.

De Amerikaanse regering uitte vrijdag de hoop dat de dood van Omar een kans zou bieden om vooruit te gaan op de weg naar een "stabiel, veilig Afghanistan", en riep de taliban op het verzoeningsaanbod van de Afghaanse regering aan te nemen.

Maar met zijn audioboodschap drukte de nieuwe talibanleider mollah Akhtar Mansoor de hoop van Washington om vrede te bereiken in Afghanistan de kop in.

(Belga/MI)

Woensdag verklaarde de Afghaanse regering dat de historische talibanleider mollah Mohammad Omar al in april 2013 in Pakistan gestorven was. Een dag later riepen de taliban diens plaatsvervanger Mansoor tot hun nieuwe leider uit. De Amerikaanse regering uitte vrijdag de hoop dat de dood van Omar een kans zou bieden om vooruit te gaan op de weg naar een "stabiel, veilig Afghanistan", en riep de taliban op het verzoeningsaanbod van de Afghaanse regering aan te nemen. Maar met zijn audioboodschap drukte de nieuwe talibanleider mollah Akhtar Mansoor de hoop van Washington om vrede te bereiken in Afghanistan de kop in. (Belga/MI)