Rehn benadrukte dat de eurolanden bereid zijn de Grieken verder bij te staan, als de Griekse regering zich aan haar financiële doelstellingen houdt. Die hulp komt waarschijnlijk echter niet in de vorm van afschrijvingen op schulden. "Ik denk niet dat we daarop moeten inzetten", stelde Rehn in een debat in de marge van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) . "Het arsenaal zal eerder bestaan uit de verlenging van looptijden van leningen en lagere rentes."

De Eurocommissaris wilde niet vooruitlopen op de vraag of Griekenland daadwerkelijk meer hulp nodig heeft. "We wachten eerst op de feiten, die gaan we analyseren, daarna trekken we conclusies. We kijken in de loop van volgend jaar verder."

'Crisislanden moeten iets doen'

Bestuurder Jörg Asmussen van de Europese Centrale Bank (ECB) wees het kwijtschelden van schulden eveneens van de hand. Hij benadrukte ook dat de plicht tot economische hervormingen niet alleen voor landen als Griekenland geldt. "We kunnen niet alleen naar de crisislanden wijzen, alle landen moeten iets doen. Duitsland ook. Duitsland was 10 jaar geleden nog de zieke man van Europa en dat kan zonder hervormingen over 5 of 6 jaar weer zo zijn."

Klaus Regling, het eveneens Duitse hoofd van het Europese reddingsfonds ESM, stemde daarmee in. "We moeten niet vergeten dat economische ontwikkelingen in cycli gaan. Landen die een tijd succesvol zijn raken achterop als ze zich niet aanpassen, terwijl andere landen het verschil inlopen. Daarom heb ik goede hoop voor Zuid-Europa." (Belga/TV)

Rehn benadrukte dat de eurolanden bereid zijn de Grieken verder bij te staan, als de Griekse regering zich aan haar financiële doelstellingen houdt. Die hulp komt waarschijnlijk echter niet in de vorm van afschrijvingen op schulden. "Ik denk niet dat we daarop moeten inzetten", stelde Rehn in een debat in de marge van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) . "Het arsenaal zal eerder bestaan uit de verlenging van looptijden van leningen en lagere rentes." De Eurocommissaris wilde niet vooruitlopen op de vraag of Griekenland daadwerkelijk meer hulp nodig heeft. "We wachten eerst op de feiten, die gaan we analyseren, daarna trekken we conclusies. We kijken in de loop van volgend jaar verder." Bestuurder Jörg Asmussen van de Europese Centrale Bank (ECB) wees het kwijtschelden van schulden eveneens van de hand. Hij benadrukte ook dat de plicht tot economische hervormingen niet alleen voor landen als Griekenland geldt. "We kunnen niet alleen naar de crisislanden wijzen, alle landen moeten iets doen. Duitsland ook. Duitsland was 10 jaar geleden nog de zieke man van Europa en dat kan zonder hervormingen over 5 of 6 jaar weer zo zijn." Klaus Regling, het eveneens Duitse hoofd van het Europese reddingsfonds ESM, stemde daarmee in. "We moeten niet vergeten dat economische ontwikkelingen in cycli gaan. Landen die een tijd succesvol zijn raken achterop als ze zich niet aanpassen, terwijl andere landen het verschil inlopen. Daarom heb ik goede hoop voor Zuid-Europa." (Belga/TV)