In Dayton, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn in de nacht van zaterdag op zondag bij een schietpartij negen doden en zestien gewonden gevallen. Ook de schutter is overleden. Dat meldt de politie van Dayton zondagochtend.

De schietpartij vond zondag om 1 uur plaats in East 5th street in het Oregon District, een buurt met veel nachtclubs, kunstgalerijen en restaurants. Een man opende het vuur op straat aan een bar. "Gelukkig waren er agenten vlakbij en konden we snel ingrijpen", zegt de politie van Dayton. De agenten schoten de schutter neer en de man is overleden.

De politie en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Er is voorlopig sprake van negen doden en zestien gewonden. Er is nog niets bekend over het motief van de dader. Mogelijk werd hem de toegang tot de bar geweigerd. De buurt waar de schietpartij plaatsvond, is volgens de politie normaal een veilige en rustige buurt.

De schutter was een 24-jarige blanke man. Onder de slachtoffers is ook zijn zus. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten bekendgemaakt op een persconferentie.

De politie had de man in een minuut tijd geneutraliseerd. Daarbij kwam hij om het leven. De 22-jarige zus van de schutter is een van de slachtoffers, aldus nog politiewoordvoerder Matt Carper. Zij is het jongste dodelijke slachtoffer.

Onder de acht andere slachtoffers waren drie zwarte vrouwen, drie zwarte mannen en twee blanke mannen, tussen 25 en 57 jaar oud. Ze kwamen allemaal om het leven op straat of het voetpad. De politie is een onderzoek gestart bij zijn omgeving en op de sociale media, om de motieven van de dader te proberen achterhalen.

Bij een andere schietpartij zaterdag in El Paso, Texas, vielen twintig doden en zesentwintig gewonden. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook drie Mexicanen.

In Dayton, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn in de nacht van zaterdag op zondag bij een schietpartij negen doden en zestien gewonden gevallen. Ook de schutter is overleden. Dat meldt de politie van Dayton zondagochtend.De schietpartij vond zondag om 1 uur plaats in East 5th street in het Oregon District, een buurt met veel nachtclubs, kunstgalerijen en restaurants. Een man opende het vuur op straat aan een bar. "Gelukkig waren er agenten vlakbij en konden we snel ingrijpen", zegt de politie van Dayton. De agenten schoten de schutter neer en de man is overleden. De politie en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Er is voorlopig sprake van negen doden en zestien gewonden. Er is nog niets bekend over het motief van de dader. Mogelijk werd hem de toegang tot de bar geweigerd. De buurt waar de schietpartij plaatsvond, is volgens de politie normaal een veilige en rustige buurt. De schutter was een 24-jarige blanke man. Onder de slachtoffers is ook zijn zus. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten bekendgemaakt op een persconferentie.De politie had de man in een minuut tijd geneutraliseerd. Daarbij kwam hij om het leven. De 22-jarige zus van de schutter is een van de slachtoffers, aldus nog politiewoordvoerder Matt Carper. Zij is het jongste dodelijke slachtoffer. Onder de acht andere slachtoffers waren drie zwarte vrouwen, drie zwarte mannen en twee blanke mannen, tussen 25 en 57 jaar oud. Ze kwamen allemaal om het leven op straat of het voetpad. De politie is een onderzoek gestart bij zijn omgeving en op de sociale media, om de motieven van de dader te proberen achterhalen.Bij een andere schietpartij zaterdag in El Paso, Texas, vielen twintig doden en zesentwintig gewonden. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook drie Mexicanen.