Dat blijkt uit een opiniepeiling waarmee de krant The Times woensdag heeft uitgepakt en waarover de commerciële zender Sky heeft bericht.

Gevraagd naar hun voorkeur voor een premier opteerde 29 procent van de kiezers van Labour - of het equivalent van 2,7 miljoen mensen - voor de nieuwe Conservatieve leider. Slechts 19 procent van alle kiezers denkt dat de huidige sociaaldemocratische voorman een betere premier zou zijn.

In het algemeen hebben de Tories nu twaalf procentpunt voorsprong op de Arbeidspartij, aldus de peiling van YouGov. Dat is volgens de Times het grootste verschil sinds de Conservatieven zes jaar geleden weer hun intrek namen in Downing Street 10. (Belga/NSK)

Dat blijkt uit een opiniepeiling waarmee de krant The Times woensdag heeft uitgepakt en waarover de commerciële zender Sky heeft bericht.Gevraagd naar hun voorkeur voor een premier opteerde 29 procent van de kiezers van Labour - of het equivalent van 2,7 miljoen mensen - voor de nieuwe Conservatieve leider. Slechts 19 procent van alle kiezers denkt dat de huidige sociaaldemocratische voorman een betere premier zou zijn. In het algemeen hebben de Tories nu twaalf procentpunt voorsprong op de Arbeidspartij, aldus de peiling van YouGov. Dat is volgens de Times het grootste verschil sinds de Conservatieven zes jaar geleden weer hun intrek namen in Downing Street 10. (Belga/NSK)