Het mes is volgens onder meer The Los Angeles Times al zowat twaalf jaar geleden in de woning aangetroffen door een bouwvakker. Die zou het voorwerp overhandigd hebben aan een gepensioneerde politieman, die daar evenwel niets mee deed omdat het dossier was afgesloten.

LAPD werd pas onlangs op de hoogte gebracht, zo meldt de nieuwssite NBC News. Het mes wordt nu onderzocht op dna-sporen. De politie benadrukt dat voorlopig niets wijst op een link met de dubbele moord op Nicole Brown Simpson, de ex-vrouw van O.J. Simpson, en haar vriend Ronald Goldman in 1994.

Volgens Amerikaanse rechtsregels kan hij geen twee keer voor dezelfde feiten voor de rechtbank worden gebracht, zelfs niet als er nieuw bewijsmateriaal opduikt.

Tv-serie

Simpson verscheen in 1995 al voor de rechter moeten verschijnen voor de dubbele moord. In een van de meest gemediatiseerde processen uit de Amerikaanse geschiedenis, en ondersteund door een 'dream team', waarin onder meer de vader van de Kardashians een cruciale rol speelde, werd hij uiteindelijk vrijgesproken. In 1997 verloor hij wel een burgerlijk proces en werd hij tot de betaling van meer dan 33 miljoen dollar aan de nabestaanden van Brown Simpson en Goldman veroordeeld. Momenteel zit Simpson nog altijd een celstraf uit voor een gewapende overval op een winkel met sporttrofeeën.

Op dit ogenblik wordt in de VS een dramaserie over de zaak uitgezonden, die onder meer de manipulatie toont die de verdediging opzette om de zwarte juryleden van de onschuld van O.J. te overtuigen.

(Belga/RR)

Het mes is volgens onder meer The Los Angeles Times al zowat twaalf jaar geleden in de woning aangetroffen door een bouwvakker. Die zou het voorwerp overhandigd hebben aan een gepensioneerde politieman, die daar evenwel niets mee deed omdat het dossier was afgesloten. LAPD werd pas onlangs op de hoogte gebracht, zo meldt de nieuwssite NBC News. Het mes wordt nu onderzocht op dna-sporen. De politie benadrukt dat voorlopig niets wijst op een link met de dubbele moord op Nicole Brown Simpson, de ex-vrouw van O.J. Simpson, en haar vriend Ronald Goldman in 1994. Volgens Amerikaanse rechtsregels kan hij geen twee keer voor dezelfde feiten voor de rechtbank worden gebracht, zelfs niet als er nieuw bewijsmateriaal opduikt. Simpson verscheen in 1995 al voor de rechter moeten verschijnen voor de dubbele moord. In een van de meest gemediatiseerde processen uit de Amerikaanse geschiedenis, en ondersteund door een 'dream team', waarin onder meer de vader van de Kardashians een cruciale rol speelde, werd hij uiteindelijk vrijgesproken. In 1997 verloor hij wel een burgerlijk proces en werd hij tot de betaling van meer dan 33 miljoen dollar aan de nabestaanden van Brown Simpson en Goldman veroordeeld. Momenteel zit Simpson nog altijd een celstraf uit voor een gewapende overval op een winkel met sporttrofeeën.Op dit ogenblik wordt in de VS een dramaserie over de zaak uitgezonden, die onder meer de manipulatie toont die de verdediging opzette om de zwarte juryleden van de onschuld van O.J. te overtuigen.(Belga/RR)