De vrouw werkte samen met de toenmalige hoofdredacteur Rebekah Brooks voor een strengere vervolging van seksmisdadigers en pedofielen. Haar kind werd elf jaar geleden vermoord door een pedofiel. De zaak kreeg veel aandacht in de Britse media.

De vrouw ijverde samen met Rebekah Brooks voor strengere antipedofiliewetten. De vermoedelijk gehackte telefoon zou ze van 'News of the World' gekregen hebben als geschenk voor de samenwerking.

De vrouw zou volgens de kinderorganisatie die ze opgericht heeft 'ingestort' zijn.

Ontslag

De BBC deelde vrijdag ook mee dat de voorzitter van de Britse Raad voor Journalistiek, Peta Jane Buscombe, dicht bij haar ontslag staat. De juriste is sinds 2009 het hoofd van het controleorgaan voor de Britse media. In de affaire wordt de controlecommissie immers van alle kanten bekritiseerd voor nalatigheid.

Barones Buscombe is niet de enige die door het schandaal haar biezen mag pakken. Ook de woordvoerder van eerste minister David Cameron, NotW-journalist Andy Coulsen, Brooks en het hoofd van politiedienst Scotland Yard Sir Paul Stephenson werden ontslagen of tot ontslag genoopt. (Belga/SD)

De vrouw werkte samen met de toenmalige hoofdredacteur Rebekah Brooks voor een strengere vervolging van seksmisdadigers en pedofielen. Haar kind werd elf jaar geleden vermoord door een pedofiel. De zaak kreeg veel aandacht in de Britse media. De vrouw ijverde samen met Rebekah Brooks voor strengere antipedofiliewetten. De vermoedelijk gehackte telefoon zou ze van 'News of the World' gekregen hebben als geschenk voor de samenwerking. De vrouw zou volgens de kinderorganisatie die ze opgericht heeft 'ingestort' zijn. Ontslag De BBC deelde vrijdag ook mee dat de voorzitter van de Britse Raad voor Journalistiek, Peta Jane Buscombe, dicht bij haar ontslag staat. De juriste is sinds 2009 het hoofd van het controleorgaan voor de Britse media. In de affaire wordt de controlecommissie immers van alle kanten bekritiseerd voor nalatigheid. Barones Buscombe is niet de enige die door het schandaal haar biezen mag pakken. Ook de woordvoerder van eerste minister David Cameron, NotW-journalist Andy Coulsen, Brooks en het hoofd van politiedienst Scotland Yard Sir Paul Stephenson werden ontslagen of tot ontslag genoopt. (Belga/SD)