'Hamas heeft de boodschap kennelijk niet goed begrepen', zei Netanyahu bij de start van zijn wekelijkse kabinetsvergadering op zondag.

De Palestijnen protesteren al maandenlang nagenoeg elke vrijdag tegen de Israëlische bezetting. Vrijdag nog waren volgens het Israëlische leger zo'n 15.000 Palestijnen opgedaagd. Er werden autobanden in brand gestoken en met stenen en granaten naar de soldaten gegooid, zegt het leger. Toen een twintigtal demonstranten erin slaagden om een opening te forceren aan de grens en de veiligheidszone betraden, openden de soldaten het vuur. Zeker zeven Palestijnen kwamen om, zo'n 252 raakten gewond.

Sinds 30 maart zijn minstens 205 Palestijnen omgekomen door Israëlisch vuur, de meeste tijdens protesten langs de grens.

'Hamas heeft de boodschap kennelijk niet goed begrepen', zei Netanyahu bij de start van zijn wekelijkse kabinetsvergadering op zondag. De Palestijnen protesteren al maandenlang nagenoeg elke vrijdag tegen de Israëlische bezetting. Vrijdag nog waren volgens het Israëlische leger zo'n 15.000 Palestijnen opgedaagd. Er werden autobanden in brand gestoken en met stenen en granaten naar de soldaten gegooid, zegt het leger. Toen een twintigtal demonstranten erin slaagden om een opening te forceren aan de grens en de veiligheidszone betraden, openden de soldaten het vuur. Zeker zeven Palestijnen kwamen om, zo'n 252 raakten gewond.Sinds 30 maart zijn minstens 205 Palestijnen omgekomen door Israëlisch vuur, de meeste tijdens protesten langs de grens.