Na een golf van kritiek heeft de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu een foto van de executie van de Amerikaanse journalist James Foley van het sociale netwerk Twitter gehaald. Met de foto wilde Israël de Palestijnse militantengroep Hamas linken aan de Islamitische Staat (IS), de terreurbeweging die de moord op Foley heeft opgeëist.

Netanyahu zette de foto van de executie naast een foto van Hamasmilitanten die het lichaam van een man voortslepen die voor 'collaboratie' met Israël werd geëxecuteerd. De foto werd begeleid door de tekst 'Hamas is IS. IS is Hamas. Ze zijn de vijanden van alle beschaafde landen.'

De officiële account van het Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken retweette het bericht, en voegde eraan toe dat 'terroristische islamistische organisaties zoals IS en Hamas de vijanden zijn van de vrede en alle beschaafde landen'. Die tweet werd later verwijderd, en een medewerker van het ministerie die anoniem wenst te blijven zei dat 'zo'n foto gebruiken ongepast was'.

Een medewerker van Netanyahu, die ook anoniem wil blijven, bevestigde dat de foto in kwestie offline gehaald werd, maar dat 'dezelfde boodschap opnieuw getweet werd'. Voor die nieuwe poging werd in plaats van de foto van Foleys executie, de zwarte vlag van de IS aan de foto van de Hamasmilitanten gehangen.

Netanyahu tweette opnieuw: deze keer linkte hij de executie van Iraakse soldaten door IS aan de executie, vrijdag, van 'collaborateurs' door Hamas. (Belga/WB)

Na een golf van kritiek heeft de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu een foto van de executie van de Amerikaanse journalist James Foley van het sociale netwerk Twitter gehaald. Met de foto wilde Israël de Palestijnse militantengroep Hamas linken aan de Islamitische Staat (IS), de terreurbeweging die de moord op Foley heeft opgeëist. Netanyahu zette de foto van de executie naast een foto van Hamasmilitanten die het lichaam van een man voortslepen die voor 'collaboratie' met Israël werd geëxecuteerd. De foto werd begeleid door de tekst 'Hamas is IS. IS is Hamas. Ze zijn de vijanden van alle beschaafde landen.'De officiële account van het Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken retweette het bericht, en voegde eraan toe dat 'terroristische islamistische organisaties zoals IS en Hamas de vijanden zijn van de vrede en alle beschaafde landen'. Die tweet werd later verwijderd, en een medewerker van het ministerie die anoniem wenst te blijven zei dat 'zo'n foto gebruiken ongepast was'. Een medewerker van Netanyahu, die ook anoniem wil blijven, bevestigde dat de foto in kwestie offline gehaald werd, maar dat 'dezelfde boodschap opnieuw getweet werd'. Voor die nieuwe poging werd in plaats van de foto van Foleys executie, de zwarte vlag van de IS aan de foto van de Hamasmilitanten gehangen. Netanyahu tweette opnieuw: deze keer linkte hij de executie van Iraakse soldaten door IS aan de executie, vrijdag, van 'collaborateurs' door Hamas. (Belga/WB)