Netanyahu verzekerde tijdens een televisie-interview dat Iran onder zijn bewind geen nucleair wapen zal bezitten. "Natuurlijk ben ik klaar om op de knop te drukken als het moet", zei hij over een aanval op de nucleaire installaties van Iran.

Tegen de zin van de VS

Als sancties of andere internationale acties Iran niet kunnen afschrikken, zou de premier naar eigen zeggen doen wat nodig is. Hij zou dat ook doen als het tegen de wil van de Verenigde Staten is.

Netanyahu zou in 2010 al aan het leger en de geheime dienst hebben gevraagd een aanval op Iraanse kerninstallaties voor te bereiden. Zowel de legerchef als het hoofd van de Mossad weigerden dat te doen, zo blijkt uit een documentaire van een Israëlische televisiezender. Op 22 januari zijn er verkiezingen in Israël. (Belga/TV)

Netanyahu verzekerde tijdens een televisie-interview dat Iran onder zijn bewind geen nucleair wapen zal bezitten. "Natuurlijk ben ik klaar om op de knop te drukken als het moet", zei hij over een aanval op de nucleaire installaties van Iran.Tegen de zin van de VS Als sancties of andere internationale acties Iran niet kunnen afschrikken, zou de premier naar eigen zeggen doen wat nodig is. Hij zou dat ook doen als het tegen de wil van de Verenigde Staten is. Netanyahu zou in 2010 al aan het leger en de geheime dienst hebben gevraagd een aanval op Iraanse kerninstallaties voor te bereiden. Zowel de legerchef als het hoofd van de Mossad weigerden dat te doen, zo blijkt uit een documentaire van een Israëlische televisiezender. Op 22 januari zijn er verkiezingen in Israël. (Belga/TV)