De Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu heeft de Palestijnse regering mee verantwoordelijk gemaakt voor de nieuwe aanslag in het oosten van Jeruzalem, vandaag/woensdag.

Volgens Netanyahu is de aanslag het resultaat van de "ophitsing" door de Palestijnse president Mahmud Abbas "en zijn partners bij Hamas". Dat zei Netanyahu tijdens een herdenking van de vermoorde Israëlische premier Yitzhak Rabin. Rabin, die zich inzette voor vrede met de Palestijnen, werd op 4 november 1995 door een extreemrechtse jood doodgeschoten.

'Israël houdt niet op met bouwen in Israël'

"We vechten voor Jeruzalem, en ik twijfel er niet aan dat we zullen winnen", aldus nog Netanyahu. Hij is van mening dat het tijd zal vragen om de rust te laten terugkeren in Jeruzalem, maar dat het zal lukken. Nog tijdens de herdenking zei de Israëlische president Reuven Rivlin dat Israël niet zal ophouden met bouwen in Israël.

De Verenigde Staten en andere bondgenoten van Israël hebben de afgelopen weken al verschillende keren laten blijken dat de Israëlische nederzettingenpolitiek een hindernis is voor de vrede in het Midden-Oosten. (Belga/WB)

De Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu heeft de Palestijnse regering mee verantwoordelijk gemaakt voor de nieuwe aanslag in het oosten van Jeruzalem, vandaag/woensdag. Volgens Netanyahu is de aanslag het resultaat van de "ophitsing" door de Palestijnse president Mahmud Abbas "en zijn partners bij Hamas". Dat zei Netanyahu tijdens een herdenking van de vermoorde Israëlische premier Yitzhak Rabin. Rabin, die zich inzette voor vrede met de Palestijnen, werd op 4 november 1995 door een extreemrechtse jood doodgeschoten."We vechten voor Jeruzalem, en ik twijfel er niet aan dat we zullen winnen", aldus nog Netanyahu. Hij is van mening dat het tijd zal vragen om de rust te laten terugkeren in Jeruzalem, maar dat het zal lukken. Nog tijdens de herdenking zei de Israëlische president Reuven Rivlin dat Israël niet zal ophouden met bouwen in Israël. De Verenigde Staten en andere bondgenoten van Israël hebben de afgelopen weken al verschillende keren laten blijken dat de Israëlische nederzettingenpolitiek een hindernis is voor de vrede in het Midden-Oosten. (Belga/WB)