Bij de aanslag in Bagdad raakten ook 38 mensen gewond. Dat werd vernomen bij politie- en ziekenhuisbronnen. De aanslag is nog niet opgeëist.

De zelfmoordterrorist bracht zijn voertuig rond 20 uur lokale tijd tot ontploffing, niet ver van een sjiitisch centrum waar gebeden en andere ceremonies gehouden worden, aldus veiligheidsbronnen. Het centrum bevindt zich in een grotendeels sjiitische wijk in het noorden van de hoofdstad.

Sinds begin deze week zijn al meer dan 160 mensen gedood, voor het merendeel sjiieten.

Een andere zelfmoordaanslag maakte vrijdag al minstens zeven doden en negen gewonden, deze keer voor een soennitische moskee in Samara, 110 km ten noordoosten van Bagdad. (Belga/TV)

Bij de aanslag in Bagdad raakten ook 38 mensen gewond. Dat werd vernomen bij politie- en ziekenhuisbronnen. De aanslag is nog niet opgeëist. De zelfmoordterrorist bracht zijn voertuig rond 20 uur lokale tijd tot ontploffing, niet ver van een sjiitisch centrum waar gebeden en andere ceremonies gehouden worden, aldus veiligheidsbronnen. Het centrum bevindt zich in een grotendeels sjiitische wijk in het noorden van de hoofdstad. Sinds begin deze week zijn al meer dan 160 mensen gedood, voor het merendeel sjiieten. Een andere zelfmoordaanslag maakte vrijdag al minstens zeven doden en negen gewonden, deze keer voor een soennitische moskee in Samara, 110 km ten noordoosten van Bagdad. (Belga/TV)