De regio rond Lorca bij Murcia, in het zuidoosten van Spanje, is woensdagavond getroffen door een krachtige aardbeving. Er is sprake van grote schade, verschillende gebouwen zijn ingestort. Er kwamen 9 mensen om het leven.

Volgens de eerste berichten was er sprake van 10 doden. De plaatselijke autoriteiten stelden het dodental later bij tot 8, maar donderdag overleed nog een 41-jarige in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Er raakten ook minstens 130 mensen gewond.

Volgens het Rode Kruis hebben bovendien 15.000 mensen hun huizen moeten verlaten.

Twee schokkenDe beving vond plaats omstreeks 18u50 plaatselijke tijd en had een kracht van 5,3 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag op circa 120 kilometer ten zuidwesten van Alicante, meldt de Amerikaanse geologisch dienst USGS. De stad Lorca, met ruim 90.000 inwers is het zwaarst getroffen.

Twee uur eerder was er al een kleinere schok van 4,4 geweest. Die zorgde enkel voor lichte schade.

Doden
De burgemeester van Lorca, Francisco Jodar, bevestigde op de lokale radio dat er doden zijn gevallen door vallende brokstukken en instortingen. Volgens de Spaanse media vielen er ook tientallen gewonden.

Op televisiebeelden was te zien hoe een toren van een kerk naar beneden viel en slechts op enkele meters van een cameraman landde. Mensen liepen in paniek de straat op en kwamen samen op pleinen en in parken.

Het gaat om de zwaarste aardbeving in decennia in Spanje. De autoriteiten hebben besloten om een militaire noodeenheid naar de getroffen regio te sturen. (KVDA/EE)


De regio rond Lorca bij Murcia, in het zuidoosten van Spanje, is woensdagavond getroffen door een krachtige aardbeving. Er is sprake van grote schade, verschillende gebouwen zijn ingestort. Er kwamen 9 mensen om het leven. Volgens de eerste berichten was er sprake van 10 doden. De plaatselijke autoriteiten stelden het dodental later bij tot 8, maar donderdag overleed nog een 41-jarige in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Er raakten ook minstens 130 mensen gewond. Volgens het Rode Kruis hebben bovendien 15.000 mensen hun huizen moeten verlaten.Twee schokkenDe beving vond plaats omstreeks 18u50 plaatselijke tijd en had een kracht van 5,3 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag op circa 120 kilometer ten zuidwesten van Alicante, meldt de Amerikaanse geologisch dienst USGS. De stad Lorca, met ruim 90.000 inwers is het zwaarst getroffen. Twee uur eerder was er al een kleinere schok van 4,4 geweest. Die zorgde enkel voor lichte schade.Doden De burgemeester van Lorca, Francisco Jodar, bevestigde op de lokale radio dat er doden zijn gevallen door vallende brokstukken en instortingen. Volgens de Spaanse media vielen er ook tientallen gewonden. Op televisiebeelden was te zien hoe een toren van een kerk naar beneden viel en slechts op enkele meters van een cameraman landde. Mensen liepen in paniek de straat op en kwamen samen op pleinen en in parken. Het gaat om de zwaarste aardbeving in decennia in Spanje. De autoriteiten hebben besloten om een militaire noodeenheid naar de getroffen regio te sturen. (KVDA/EE)