Giffords kwam naar het Huis van Afgevaardigden om te stemmen over de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond. Ze kreeg bij aankomst een minutenlange ovatie van haar collega's.

Giffords werd op 8 januari in het hoofd geschoten tijdens een ontmoeting met burgers van haar kiesdistrict aan een supermarkt. Ze lag een half jaar in het ziekenhuis en wordt ook nu nog de klok rond thuis bijgestaan door een verpleeghulp.

Bij de schietpartij vielen zes doden.

Giffords is de echtgenote van astronaut Mark Kelly, de gezagvoerder van de laatste vlucht van het ruimteveer Endeavour. Kelly heeft aangekondigd dat hij de NASA en het Amerikaanse leger wil verlaten om voor zijn vrouw te zorgen.(Belga/TE)

Giffords kwam naar het Huis van Afgevaardigden om te stemmen over de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond. Ze kreeg bij aankomst een minutenlange ovatie van haar collega's. Giffords werd op 8 januari in het hoofd geschoten tijdens een ontmoeting met burgers van haar kiesdistrict aan een supermarkt. Ze lag een half jaar in het ziekenhuis en wordt ook nu nog de klok rond thuis bijgestaan door een verpleeghulp. Bij de schietpartij vielen zes doden. Giffords is de echtgenote van astronaut Mark Kelly, de gezagvoerder van de laatste vlucht van het ruimteveer Endeavour. Kelly heeft aangekondigd dat hij de NASA en het Amerikaanse leger wil verlaten om voor zijn vrouw te zorgen.(Belga/TE)