Na het hardhandig neerslaan van pro-Europabetogingen tijdens de voorbije dagen riepen de Navo-ministers alle partijen op af te zien van provocatie en geweld.

"We roepen Oekraïne op zijn internationale engagementen volledig te respecteren en de vrijheid van meningsuiting en vergadering te behouden. We roepen de regering en de oppositie op de dialoog aan te gaan en een hervormingsproces in gang te zetten", luidt het in een verklaring van de ministers van buitenlandse zaken na de eerste dag van hun vergadering op de Navo-zetel in Brussel.

Waarden van de democratie

"Een soeverein, onafhankelijk en stabiel Oekraïne, dat vastberaden geëngageerd is ten voordele van de democratie en de rechtsstaat, is essentieel voor de veiligheid van de euro-atlantische regio. Oekraïne blijft een belangrijke partner van de Navo en de alliantie apprecieert bijzonder de Oekraïense bijdrage aan de internationale veiligheid. Ons partnerschap zal voortduren op basis van de waarden van de democratie, de mensenrechten en de rechtsstaat. De Navo blijft geëngageerd om het hervormingsproces in Oekraïne te steunen", luidt het.

Duizenden personen manifesteerden de voorbije dagen in Kiëv en andere steden om te protesteren tegen het opschorten door president Janoekovitsj van de onderhandelingen over een verregaand associatie-akkoord met de Europese Unie. Dat gebeurde onder druk van Rusland. (Belga/TV)

Na het hardhandig neerslaan van pro-Europabetogingen tijdens de voorbije dagen riepen de Navo-ministers alle partijen op af te zien van provocatie en geweld."We roepen Oekraïne op zijn internationale engagementen volledig te respecteren en de vrijheid van meningsuiting en vergadering te behouden. We roepen de regering en de oppositie op de dialoog aan te gaan en een hervormingsproces in gang te zetten", luidt het in een verklaring van de ministers van buitenlandse zaken na de eerste dag van hun vergadering op de Navo-zetel in Brussel."Een soeverein, onafhankelijk en stabiel Oekraïne, dat vastberaden geëngageerd is ten voordele van de democratie en de rechtsstaat, is essentieel voor de veiligheid van de euro-atlantische regio. Oekraïne blijft een belangrijke partner van de Navo en de alliantie apprecieert bijzonder de Oekraïense bijdrage aan de internationale veiligheid. Ons partnerschap zal voortduren op basis van de waarden van de democratie, de mensenrechten en de rechtsstaat. De Navo blijft geëngageerd om het hervormingsproces in Oekraïne te steunen", luidt het.Duizenden personen manifesteerden de voorbije dagen in Kiëv en andere steden om te protesteren tegen het opschorten door president Janoekovitsj van de onderhandelingen over een verregaand associatie-akkoord met de Europese Unie. Dat gebeurde onder druk van Rusland. (Belga/TV)