Als voorzitter van de Nationale Overgangsraad heeft Mustafa Abdel Jalil vrijdag in Benghazi aangekondigd dat die "overgangsregering" volgende week verhuist naar Tripoli, dat nu onder controle staat van de nieuwe leiders.

"Volgende week gaan we naar Tripoli. Tripoli is onze hoofdstad", zei Abdel Jalil in Bengazi.

Deze week werd in Parijs de internationale 'Vrienden van Libië'-conferentie gehouden, over het post-Khaddafi tijdperk. Daar werd onder andere beslist om voor 15 miljard geblokkeerde Libische gelden beschikbaar te maken voor de heropbouw van het land, dat 42 jaar dictatuur van Muammar Khaddafi te verteren heeft. (Belga/SD)

Als voorzitter van de Nationale Overgangsraad heeft Mustafa Abdel Jalil vrijdag in Benghazi aangekondigd dat die "overgangsregering" volgende week verhuist naar Tripoli, dat nu onder controle staat van de nieuwe leiders."Volgende week gaan we naar Tripoli. Tripoli is onze hoofdstad", zei Abdel Jalil in Bengazi.Deze week werd in Parijs de internationale 'Vrienden van Libië'-conferentie gehouden, over het post-Khaddafi tijdperk. Daar werd onder andere beslist om voor 15 miljard geblokkeerde Libische gelden beschikbaar te maken voor de heropbouw van het land, dat 42 jaar dictatuur van Muammar Khaddafi te verteren heeft. (Belga/SD)