De verdachte werd maandag gearresteerd in de buurt van Toulouse en werd aangeklaagd voor "misdadige samenspanning met betrekking tot een criminele terroristische organisatie", zo zei een juridische bron aan het Franse persagentschap AFP. Hij werd in voorlopige hechtenis geplaatst, zoals het parket van Parijs dat opgedragen had.

Iets voor de aanslag van 26 juli was de man in de regio Rouen om de twee moordenaars van priester Jacques Hamel te bezoeken, volgens een bron dichtbij het onderzoek. Hij kwam met hen in contact via Telegram, de berichtendienst die vaak door jihadisten gebruikt wordt.

(Belga/RR)

De verdachte werd maandag gearresteerd in de buurt van Toulouse en werd aangeklaagd voor "misdadige samenspanning met betrekking tot een criminele terroristische organisatie", zo zei een juridische bron aan het Franse persagentschap AFP. Hij werd in voorlopige hechtenis geplaatst, zoals het parket van Parijs dat opgedragen had. Iets voor de aanslag van 26 juli was de man in de regio Rouen om de twee moordenaars van priester Jacques Hamel te bezoeken, volgens een bron dichtbij het onderzoek. Hij kwam met hen in contact via Telegram, de berichtendienst die vaak door jihadisten gebruikt wordt. (Belga/RR)