Tussen 23 uur dinsdagavond en 2 uur woensdagochtend zijn boven Parijs opnieuw verschillende drones gespot door getuigen en agenten, zo citeren Franse media de politie. Dat gebeurde onder meer in de omgeving van de Place de la Concorde, waar onder meer de Amerikaanse ambassade in de buurt ligt, langs de Seine en nabij de Eiffeltoren - gevoelige plaatsen dus.

De zones waar ze over vlogen, komen grotendeels overeen met de plaatsen waar de vorige nacht vijf drones zijn waargenomen.

Mysterie

Het gerecht start een onderzoek naar 'vliegen met een luchtvaartuig in een verboden zone'. De speurders hebben het raden naar de motieven van de dronevluchten en wie erachter zit.

Drones zijn onbemande en vanop afstand bestuurde luchtvaarttoestellen. Kleine modellen zijn niet duur en vlot verkrijgbaar. Militair expert Jean-Marc Tanguy zei aan Euronews dat de drones boven Parijs duidelijk gebruikt worden door mensen die ermee overweg kunnen, maar dat sluit natuurlijk niet uit dat het bijvoorbeeld tieners zonder kwade bedoelingen kunnen zijn.

Toch nemen de autoriteiten de zaak ernstig, vooral omdat de drones gespot worden boven gevoelige locaties.

Veiligheidstroepen

Een dikke maand geleden zorgde een onbekende drone boven het Elysée nog voor de nodige onrust bij onze zuiderburen. Sinds oktober zijn in de omgeving van Franse kerncentrales een twintigtal drones gezien. De daders konden niet geïdentificeerd worden.

In de Franse hoofdstad zijn momenteel talrijke veiligheidstroepen ingezet, na de dodelijke aanslagen begin januari tegen onder meer het satirische weekblad Charlie Hebdo. (KVDA)

Tussen 23 uur dinsdagavond en 2 uur woensdagochtend zijn boven Parijs opnieuw verschillende drones gespot door getuigen en agenten, zo citeren Franse media de politie. Dat gebeurde onder meer in de omgeving van de Place de la Concorde, waar onder meer de Amerikaanse ambassade in de buurt ligt, langs de Seine en nabij de Eiffeltoren - gevoelige plaatsen dus.De zones waar ze over vlogen, komen grotendeels overeen met de plaatsen waar de vorige nacht vijf drones zijn waargenomen. Het gerecht start een onderzoek naar 'vliegen met een luchtvaartuig in een verboden zone'. De speurders hebben het raden naar de motieven van de dronevluchten en wie erachter zit. Drones zijn onbemande en vanop afstand bestuurde luchtvaarttoestellen. Kleine modellen zijn niet duur en vlot verkrijgbaar. Militair expert Jean-Marc Tanguy zei aan Euronews dat de drones boven Parijs duidelijk gebruikt worden door mensen die ermee overweg kunnen, maar dat sluit natuurlijk niet uit dat het bijvoorbeeld tieners zonder kwade bedoelingen kunnen zijn.Toch nemen de autoriteiten de zaak ernstig, vooral omdat de drones gespot worden boven gevoelige locaties.Een dikke maand geleden zorgde een onbekende drone boven het Elysée nog voor de nodige onrust bij onze zuiderburen. Sinds oktober zijn in de omgeving van Franse kerncentrales een twintigtal drones gezien. De daders konden niet geïdentificeerd worden. In de Franse hoofdstad zijn momenteel talrijke veiligheidstroepen ingezet, na de dodelijke aanslagen begin januari tegen onder meer het satirische weekblad Charlie Hebdo. (KVDA)