'Nadat ik de ambassade had verlaten, zijn ze naar binnen gerend en hebben ze de ambassade ingenomen', aldus de diplomaat. Kyaw Zwar Minn zou zich volgens de krant eerder hebben gekant tegen de staatsgreep waarbij op 1 februari de regering van burger Aung San Suu Kyi werd omvergeworpen.

'Ze zeggen dat de ze in opdracht handelen van de hoofdstad en dat ze mij dus niet kunnen binnenlaten. Dit kunnen ze niet doen. De Britse regering zal dit niet toelaten', aldus de ambassadeur.

De Britse politie zegt 'weet te hebben van een manifestatie voor de ambassade van Myanmar' in het centrum van Londen. Er zijn agenten ter plaatse, maar voorlopig werden er nog geen arrestaties verricht.

'Nadat ik de ambassade had verlaten, zijn ze naar binnen gerend en hebben ze de ambassade ingenomen', aldus de diplomaat. Kyaw Zwar Minn zou zich volgens de krant eerder hebben gekant tegen de staatsgreep waarbij op 1 februari de regering van burger Aung San Suu Kyi werd omvergeworpen. 'Ze zeggen dat de ze in opdracht handelen van de hoofdstad en dat ze mij dus niet kunnen binnenlaten. Dit kunnen ze niet doen. De Britse regering zal dit niet toelaten', aldus de ambassadeur. De Britse politie zegt 'weet te hebben van een manifestatie voor de ambassade van Myanmar' in het centrum van Londen. Er zijn agenten ter plaatse, maar voorlopig werden er nog geen arrestaties verricht.