"Dokter Mohammed Morsi is de eerste president van de republiek die verkozen werd door het volk", twitterde de partij van de vrijheid en de rechtvaardigheid, de politieke tak van het Moslimbroederschap.

Volgens de campagnedirecteur van de partij haalde Morsi 52,5 procent van de stemmen, tegen 47,5 procent voor Shafik.

Shafik, de laatste premier onder de gevallen president Hosni Moebarak, was er snel bij om die uitslag te verwerpen.

"Wij zijn verbaasd door het vreemde gedrag (van het kamp van Morsi), dat neerkomt op een vervalsing van de resultaten", reageerde een campagneverantwoordelijke in het kamp van Shafik.

De verantwoordelijke zegt over informatie te beschikken dat net Shafik aan de leiding ligt bij het tellen van de stemmen.

Zowat 50 miljoen Egyptenaren konden het voorbije weekend hun stem uitbrengen voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Die ging tussen Shafik en Morsi. Tijdens de eerste ronde, vorige maand, haalde geen enkele kandidaat de vereiste meerderheid.

Officiële resultaten worden donderdag verwacht. (Belga/TE)

"Dokter Mohammed Morsi is de eerste president van de republiek die verkozen werd door het volk", twitterde de partij van de vrijheid en de rechtvaardigheid, de politieke tak van het Moslimbroederschap. Volgens de campagnedirecteur van de partij haalde Morsi 52,5 procent van de stemmen, tegen 47,5 procent voor Shafik. Shafik, de laatste premier onder de gevallen president Hosni Moebarak, was er snel bij om die uitslag te verwerpen. "Wij zijn verbaasd door het vreemde gedrag (van het kamp van Morsi), dat neerkomt op een vervalsing van de resultaten", reageerde een campagneverantwoordelijke in het kamp van Shafik. De verantwoordelijke zegt over informatie te beschikken dat net Shafik aan de leiding ligt bij het tellen van de stemmen. Zowat 50 miljoen Egyptenaren konden het voorbije weekend hun stem uitbrengen voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Die ging tussen Shafik en Morsi. Tijdens de eerste ronde, vorige maand, haalde geen enkele kandidaat de vereiste meerderheid. Officiële resultaten worden donderdag verwacht. (Belga/TE)