"De aankondiging van het leger wordt verworpen door alle vrije mensen die streden voor een burgerdemocratie in Egypte", zo staat er te lezen op Morsi's Facebook- en Twitteraccount. Morsi roept op om vreedzaam te protesteren.

Massademonstraties

Het leger had Morsi tot woensdagnamiddag de tijd gegeven om een uitweg uit de crisis te vinden. Miljoenen mensen hadden bij de demonstraties de afgelopen dagen het aftreden van Morsi geëist.

Ondertussen heeft de leider van de op één na grootste islamistische partij in Egypte aan zijn achterban laten weten dat de aankondiging van het leger leger noodzakelijk was om bloedvergieten te vermijden, zo staat te lezen op de onlineversie van de staatskrant al-Ahram.

De Moslimbroederschap, de partij van Morsi, noemde aankondiging van het leger op Twitter een "trieste dag voor de democratische aspiraties van Egypte", "een verraad" van de revolutie van 25 januari 2011 (die toenmalig president Hosni Moebarak ten val bracht) en van de "miljoenen Egyptenaren die in democratie geloofden."

Morsi onder huisarrest

Mohamed Morsi is ondertussen onder huisarrest geplaatst, samen met de meeste leden van zijn team. Dat zegt een verantwoordelijke van de Moslimbroederschap. Morsi en zijn medewerkers zitten vast in een gebouw van de Republikeinse Garde en zijn onder toezicht geplaatst, aldus Gehad al-Haddad.

Na de verdrijving van Morsi door het leger sluit het net rond de Moslimbroederschap. Zo is een aanhoudingsmandaat uitgevaardigd tegen 300 leden van de beweging.

Morsi en verschillende hooggeplaatsten binnen de Moslimbroederschap kregen ook het verbod om het land te verlaten. De veiligheidsdiensten legden bovendien de uitzendingen van hun televisiestation stil.

Vuurwerk

Op het Tahrirplein in Kaïro, ook al het epicentrum van de protestbeweging die tot de val van voormalig Egyptisch president Hosni Moebarak leidde, vierden de tegenstanders van Morsi zijn politieke val met vuurwerk. In het hele land kwamen honderdduizenden op straat om de gebeurtenissen te vieren. (Belga/TV)

"De aankondiging van het leger wordt verworpen door alle vrije mensen die streden voor een burgerdemocratie in Egypte", zo staat er te lezen op Morsi's Facebook- en Twitteraccount. Morsi roept op om vreedzaam te protesteren.Massademonstraties Het leger had Morsi tot woensdagnamiddag de tijd gegeven om een uitweg uit de crisis te vinden. Miljoenen mensen hadden bij de demonstraties de afgelopen dagen het aftreden van Morsi geëist. Ondertussen heeft de leider van de op één na grootste islamistische partij in Egypte aan zijn achterban laten weten dat de aankondiging van het leger leger noodzakelijk was om bloedvergieten te vermijden, zo staat te lezen op de onlineversie van de staatskrant al-Ahram. De Moslimbroederschap, de partij van Morsi, noemde aankondiging van het leger op Twitter een "trieste dag voor de democratische aspiraties van Egypte", "een verraad" van de revolutie van 25 januari 2011 (die toenmalig president Hosni Moebarak ten val bracht) en van de "miljoenen Egyptenaren die in democratie geloofden." Morsi onder huisarrest Mohamed Morsi is ondertussen onder huisarrest geplaatst, samen met de meeste leden van zijn team. Dat zegt een verantwoordelijke van de Moslimbroederschap. Morsi en zijn medewerkers zitten vast in een gebouw van de Republikeinse Garde en zijn onder toezicht geplaatst, aldus Gehad al-Haddad. Na de verdrijving van Morsi door het leger sluit het net rond de Moslimbroederschap. Zo is een aanhoudingsmandaat uitgevaardigd tegen 300 leden van de beweging. Morsi en verschillende hooggeplaatsten binnen de Moslimbroederschap kregen ook het verbod om het land te verlaten. De veiligheidsdiensten legden bovendien de uitzendingen van hun televisiestation stil.Vuurwerk Op het Tahrirplein in Kaïro, ook al het epicentrum van de protestbeweging die tot de val van voormalig Egyptisch president Hosni Moebarak leidde, vierden de tegenstanders van Morsi zijn politieke val met vuurwerk. In het hele land kwamen honderdduizenden op straat om de gebeurtenissen te vieren. (Belga/TV)