Een van de vijf verdachten die opgepakt werd voor de moord op de Russische Kremlincriticus Boris Nemtsov, heeft schuld bekend. Dat heeft rechter Natalja Moesjnikova zondag in Moskou meegedeeld, zo melden de Russische agentschappen.

In het onderzoek naar de vermoorde Russische politicus Boris Nemtsov, heeft de Russische politie in totaal al vijf verdachten opgepakt. Dat deelde Vladimir Markin, de woordvoerder van het onderzoeksteam, zondag mee via Twitter.

Tot nu toe was er nog maar sprake van vier opgepakte verdachten. Details over de vijfde arestatie werden niet gegeven. De eerdere verdachten waren afkomstig uit de Noord-Kaukasus, een onrustig gebied geplaagd door islamitisch separatisme en misdaad.

Broer

De derde opgepakte, zo zeiden de autoriteiten van Ingoesjetië, een Russische republiek in de Noordelijke Kaukasus, is de broer van een van de twee mannen die eerder al door de Russische geheime dienst FSB werden gearresteerd.

FSB

De FSB had zaterdag al twee mannen opgepakt. FSB-leider Aleksandr Bortnikov gaf ook hun namen vrij: Anzor Koebasjev en Zaoer Dadajev. Het onderzoek naar de moord wordt gevoerd door de FSB, de politie en het Onderzoekscomité.

'Afrekening van Poetin'

Nemtsov behoorde tot de meest uitgesproken critici van de Russische president Vladimir Poetin. Hij werd op 27 februari nabij het Kremlin in Moskou op straat doodgeschoten.

In het Westen wordt de moord doorgaans beschreven als een "afrekening" van president Poetin. Als politicus stelde Nemtsov, lid van de partij Unie van Rechtse Krachten, nochtans niet veel meer voor, met een populariteit van 1 tot 2 procent in de peilingen. (Belga/SD)

In het onderzoek naar de vermoorde Russische politicus Boris Nemtsov, heeft de Russische politie in totaal al vijf verdachten opgepakt. Dat deelde Vladimir Markin, de woordvoerder van het onderzoeksteam, zondag mee via Twitter.Tot nu toe was er nog maar sprake van vier opgepakte verdachten. Details over de vijfde arestatie werden niet gegeven. De eerdere verdachten waren afkomstig uit de Noord-Kaukasus, een onrustig gebied geplaagd door islamitisch separatisme en misdaad. De derde opgepakte, zo zeiden de autoriteiten van Ingoesjetië, een Russische republiek in de Noordelijke Kaukasus, is de broer van een van de twee mannen die eerder al door de Russische geheime dienst FSB werden gearresteerd.De FSB had zaterdag al twee mannen opgepakt. FSB-leider Aleksandr Bortnikov gaf ook hun namen vrij: Anzor Koebasjev en Zaoer Dadajev. Het onderzoek naar de moord wordt gevoerd door de FSB, de politie en het Onderzoekscomité. Nemtsov behoorde tot de meest uitgesproken critici van de Russische president Vladimir Poetin. Hij werd op 27 februari nabij het Kremlin in Moskou op straat doodgeschoten. In het Westen wordt de moord doorgaans beschreven als een "afrekening" van president Poetin. Als politicus stelde Nemtsov, lid van de partij Unie van Rechtse Krachten, nochtans niet veel meer voor, met een populariteit van 1 tot 2 procent in de peilingen. (Belga/SD)