In Maleisië is het proces van start gegaan van de twee verdachten van de moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un die met zenuwgas werd aangevallen.

De 45-jarige Kim werd op 13 februari vermoord op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Twee vrouwen, de 28-jarige Vietnamese Thi Huong en de 25-jarige Indonesische Siti Aisyah, worden ervan verdacht hem met het zenuwgas VX te hebben aangevallen. Ze riskeren de doodstraf.

Beide vrouwen pleiten onschuldig bij aanvang van de zitting. Tijdens het onderzoek hielden ze vol dat ze dachten dat ze meededen aan een grap voor een televisieprogramma met verborgen camera's.

Volgens Zuid-Korea zit Noord-Korea achter de moord, iets wat het regime in Pyongyang steeds heeft ontkend. Kim Jong-nam was kritisch ten opzichte van het Noord-Koreaanse regime en leefde in ballingschap.

In Maleisië is het proces van start gegaan van de twee verdachten van de moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un die met zenuwgas werd aangevallen. De 45-jarige Kim werd op 13 februari vermoord op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Twee vrouwen, de 28-jarige Vietnamese Thi Huong en de 25-jarige Indonesische Siti Aisyah, worden ervan verdacht hem met het zenuwgas VX te hebben aangevallen. Ze riskeren de doodstraf. Beide vrouwen pleiten onschuldig bij aanvang van de zitting. Tijdens het onderzoek hielden ze vol dat ze dachten dat ze meededen aan een grap voor een televisieprogramma met verborgen camera's. Volgens Zuid-Korea zit Noord-Korea achter de moord, iets wat het regime in Pyongyang steeds heeft ontkend. Kim Jong-nam was kritisch ten opzichte van het Noord-Koreaanse regime en leefde in ballingschap.