Wojciech Janowski, een Poolse zakenman van 64, hoopte "de hand te kunnen leggen op de erfenis" van zijn vrouw Sylvia Pastor, de dochter van de miljardaire. Dat verklaarde de procureur van Marseille, Brice Robin, op een persconferentie. De Pool jaar betaalde 200.000 euro om zijn schoonmoeder te laten ombrengen, plus 50.000 euro aan cadeaus.

De dochter van het slachtoffer was niet op de hoogte van zijn plannen en is intussen weer vrij. "Ze voelt zich verraden", aldus de procureur. "Ze heeft het psychologisch erg moeilijk", na het verlies van haar moeder en de ontdekking wat haar partner heeft gedaan.

Nog zes in de cel

In het onderzoek zijn zeven mensen ondervraagd, van wie er zes in de cel zitten. Naast opdrachtgever Wojciech Janowski, gaat het onder meer om zijn sportcoach Pascal Dauriac. Die wordt beschouwd als de organisator.

Janowski was tot vrijdag ereconsul van Polen, maar de minister van Buitenlandse Zaken van het land heeft hem die titel afgenomen. (Belga/TV)

Wojciech Janowski, een Poolse zakenman van 64, hoopte "de hand te kunnen leggen op de erfenis" van zijn vrouw Sylvia Pastor, de dochter van de miljardaire. Dat verklaarde de procureur van Marseille, Brice Robin, op een persconferentie. De Pool jaar betaalde 200.000 euro om zijn schoonmoeder te laten ombrengen, plus 50.000 euro aan cadeaus. De dochter van het slachtoffer was niet op de hoogte van zijn plannen en is intussen weer vrij. "Ze voelt zich verraden", aldus de procureur. "Ze heeft het psychologisch erg moeilijk", na het verlies van haar moeder en de ontdekking wat haar partner heeft gedaan.In het onderzoek zijn zeven mensen ondervraagd, van wie er zes in de cel zitten. Naast opdrachtgever Wojciech Janowski, gaat het onder meer om zijn sportcoach Pascal Dauriac. Die wordt beschouwd als de organisator. Janowski was tot vrijdag ereconsul van Polen, maar de minister van Buitenlandse Zaken van het land heeft hem die titel afgenomen. (Belga/TV)