UPDATE: 'De vermeende vliegtuigdeur is een gewone ladder', zei Azharrudin Abdul Rahman, hoofd van de Maleisische luchtvaartautoriteiten, aan persagentschap AP.

Volgens de krant Journal de l'île de La Réunion en de Britse zenders Sky News en BBC is er na het stuk vliegtuigvleugel en de mogelijke bagagestukken opnieuw een brokstuk van een vliegtuig aangetroffen op La Réunion. Sky News en de BBC hebben het over een vliegtuigdeur.

Het wrakstuk zou gevonden zijn in de buurt van de hoofdstad Saint-Denis, aan de noordkant van het tropische eiland. Al hebben de autoriteiten dit vooralsnog niet bevestigd. Ook is nog niet duidelijk of het afkomstig is van een Boeing 777.

Maleisische regering: 'Eerder aangespoelde brokstuk is van Boeing 777'

Het vorige week aangespoelde brokstuk, een vliegtuigvleugel, is intussen volgens Maleisische informatie wel degelijk geïdentificeerd als een onderdeel van een Boeing 777, zo verklaarde de minister van Verkeer; Het wrakstuk is zaterdag gearriveerd in Balma bij Toulouse. Daar starten experten komende woensdag een onderzoek om te achterhalen of het afkomstig is van vlucht MH370, de Boeing 777 van Malaysia Airlines die op 8 maart 2014 van de radar verdween.

De experten werken in opdracht van de Franse Justitie - onder de 239 mensen aan boord van vlucht MH370 waren vier Fransen -, die vorig jaar al een onderzoeksprocedure voerden naar de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines.

Ook Boeing werkt mee aan het onderzoek in de buurt van Toulouse. "Onze bedoeling is niet alleen het toestel terug te vinden, maar ook te achterhalen wat er precies is gebeurd en waarom", zei een woordvoerder van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

(MI)

UPDATE: 'De vermeende vliegtuigdeur is een gewone ladder', zei Azharrudin Abdul Rahman, hoofd van de Maleisische luchtvaartautoriteiten, aan persagentschap AP.

Volgens de krant Journal de l'île de La Réunion en de Britse zenders Sky News en BBC is er na het stuk vliegtuigvleugel en de mogelijke bagagestukken opnieuw een brokstuk van een vliegtuig aangetroffen op La Réunion. Sky News en de BBC hebben het over een vliegtuigdeur.Het wrakstuk zou gevonden zijn in de buurt van de hoofdstad Saint-Denis, aan de noordkant van het tropische eiland. Al hebben de autoriteiten dit vooralsnog niet bevestigd. Ook is nog niet duidelijk of het afkomstig is van een Boeing 777.Het vorige week aangespoelde brokstuk, een vliegtuigvleugel, is intussen volgens Maleisische informatie wel degelijk geïdentificeerd als een onderdeel van een Boeing 777, zo verklaarde de minister van Verkeer; Het wrakstuk is zaterdag gearriveerd in Balma bij Toulouse. Daar starten experten komende woensdag een onderzoek om te achterhalen of het afkomstig is van vlucht MH370, de Boeing 777 van Malaysia Airlines die op 8 maart 2014 van de radar verdween. De experten werken in opdracht van de Franse Justitie - onder de 239 mensen aan boord van vlucht MH370 waren vier Fransen -, die vorig jaar al een onderzoeksprocedure voerden naar de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines. Ook Boeing werkt mee aan het onderzoek in de buurt van Toulouse. "Onze bedoeling is niet alleen het toestel terug te vinden, maar ook te achterhalen wat er precies is gebeurd en waarom", zei een woordvoerder van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.(MI)