Aan de kust van Mozambique is afgelopen weekeinde een wrakstuk aangespoeld van een Boeing 777 dat wellicht van de verdwenen vlucht MH370 is, zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN op gezag van een niet nader genoemde Amerikaanse functionaris gemeld.

Het wrakstuk is naar Maleisië onderweg voor nader onderzoek.

Er niets geweten over een andere Boeing 777 die vermist is behalve het toestel van Malaysian Airways dat op 8 maart 2014 spoorloos van de radar verdween, met 239 mensen aan boord, aldus CNN op gezag van een luchtvaartbron.

'Speculatief'

Maar Malaysia Airlines zelf vindt 'een en ander nog te speculatief' om te kunnen reageren. Wat er met de Boeing is gebeurd, blijft ondertussen een groot mysterie. Wel bevestigden Franse onderzoekers in september dat aan het eiland Réunion in juli gevonden wrakstukken van een vliegtuig wel degelijk een stuk van een vleugel van MH370 waren.

Het vliegtuig van Malaysia Airlines was onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking, toen het spoorloos van de radar verdween. Vermoed wordt dat het zich ergens in de Indische Oceaan bevindt.

Eind januari verzekerde de Maleisische regering na vals alarm rond een in Thailand aangespoeld brokstuk, dat zijn land nog steeds blijft zoeken naar het vliegtuig.

(Belga/AVE)

Aan de kust van Mozambique is afgelopen weekeinde een wrakstuk aangespoeld van een Boeing 777 dat wellicht van de verdwenen vlucht MH370 is, zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN op gezag van een niet nader genoemde Amerikaanse functionaris gemeld.Het wrakstuk is naar Maleisië onderweg voor nader onderzoek.Er niets geweten over een andere Boeing 777 die vermist is behalve het toestel van Malaysian Airways dat op 8 maart 2014 spoorloos van de radar verdween, met 239 mensen aan boord, aldus CNN op gezag van een luchtvaartbron.Maar Malaysia Airlines zelf vindt 'een en ander nog te speculatief' om te kunnen reageren. Wat er met de Boeing is gebeurd, blijft ondertussen een groot mysterie. Wel bevestigden Franse onderzoekers in september dat aan het eiland Réunion in juli gevonden wrakstukken van een vliegtuig wel degelijk een stuk van een vleugel van MH370 waren.Het vliegtuig van Malaysia Airlines was onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking, toen het spoorloos van de radar verdween. Vermoed wordt dat het zich ergens in de Indische Oceaan bevindt. Eind januari verzekerde de Maleisische regering na vals alarm rond een in Thailand aangespoeld brokstuk, dat zijn land nog steeds blijft zoeken naar het vliegtuig. (Belga/AVE)