Anne Mansouret, de moeder van de Franse journaliste en schrijfster Tristane Banon die Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van poging tot verkrachting in 2003, heeft zelf een seksuele relatie gehad met de voormalige IMF-topman.

Ze heeft dat toegegeven tijdens haar verhoor in het kader van het vooronderzoek naar de klacht van Banon, schrijft het Franse magazine L'Express. Mansouret (65), die lid is van de Socialistische Partij in Frankrijk, en Strauss-Kahn (DSK) zouden seks hebben gehad in het kantoor van de OESO in Parijs, waar hij in 2000 als adviseur werd aangesteld.

De vrouw verzweeg de affaire toen omdat ze bevriend was met Brigitte Guillemette, de ex-vrouw van DSK, moeder van Camille Strauss-Kahn en meter van Tristane Banon.

Contact

Nadat Banon in 2003 haar moeder opbelde met het nieuws dat DSK had geprobeerd haar te verkrachten in een appartement in het centrum van Parijs, aldus L'Express, nam Mansouret contact op met Guillemette. Zij confronteerde DSK met de beschuldigingen, waarop die toegaf dat hij was vreemdgegaan met Mansouret en ook achter haar dochter was gegaan.

Mansouret raadde haar dochter toen aan geen aangifte te doen tegen DSK, maar sprak de voormalige IMF-topman wel aan over de zaak. Hij zou toen zijn excuses hebben aangeboden, maar leek zich geen zorgen te maken over een eventuele aanklacht.

Aangifte

Nadat DSK in mei van dit jaar door een kamermeisje van het Sofitel in New York werd beschuldigd van poging tot aanranding, besloot Banon om alsnog klacht in te dienen. (KVDA)

Anne Mansouret, de moeder van de Franse journaliste en schrijfster Tristane Banon die Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van poging tot verkrachting in 2003, heeft zelf een seksuele relatie gehad met de voormalige IMF-topman. Ze heeft dat toegegeven tijdens haar verhoor in het kader van het vooronderzoek naar de klacht van Banon, schrijft het Franse magazine L'Express. Mansouret (65), die lid is van de Socialistische Partij in Frankrijk, en Strauss-Kahn (DSK) zouden seks hebben gehad in het kantoor van de OESO in Parijs, waar hij in 2000 als adviseur werd aangesteld. De vrouw verzweeg de affaire toen omdat ze bevriend was met Brigitte Guillemette, de ex-vrouw van DSK, moeder van Camille Strauss-Kahn en meter van Tristane Banon. Contact Nadat Banon in 2003 haar moeder opbelde met het nieuws dat DSK had geprobeerd haar te verkrachten in een appartement in het centrum van Parijs, aldus L'Express, nam Mansouret contact op met Guillemette. Zij confronteerde DSK met de beschuldigingen, waarop die toegaf dat hij was vreemdgegaan met Mansouret en ook achter haar dochter was gegaan. Mansouret raadde haar dochter toen aan geen aangifte te doen tegen DSK, maar sprak de voormalige IMF-topman wel aan over de zaak. Hij zou toen zijn excuses hebben aangeboden, maar leek zich geen zorgen te maken over een eventuele aanklacht. Aangifte Nadat DSK in mei van dit jaar door een kamermeisje van het Sofitel in New York werd beschuldigd van poging tot aanranding, besloot Banon om alsnog klacht in te dienen. (KVDA)