Ratko Mladic wordt vrijdagochtend om 8 uur een eerste keer voorgeleid bij het Joegoslavië-Tribunaal (ICTY) in Den Haag. Dat heeft het ICTY woensdag aangekondigd, meldt persagentschap Reuters. Tijdens de zitting zal de aanklacht tegen Mladic worden voorgelezen. De voormalige Bosnisch-Servische generaal zal dan schuldig of onschuldig moeten pleiten.

Het is volgens de Servische omroep B92 nog niet duidelijk wie de advocaat van Mladic wordt voor het ICTY. Hij kan ook zichzelf verdedigen, zoals onder anderen Vojislav Seselj en Zdravko Tolimir eerder deden.

Uitgeleverd

Mladic werd vorige week donderdag gearresteerd in Servië na 16 jaar voortvluchtig te zijn geweest. Belgrado leverde hem dinsdag uit aan Nederland. Hij verblijft momenteel in de gevangenis van Scheveningen.

Het Joegoslavië-Tribunaal beschuldigt Mladic van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en volkerenmoord tijdens de Bosnische burgeroorlog (1992-1995). (KVDA)

Ratko Mladic wordt vrijdagochtend om 8 uur een eerste keer voorgeleid bij het Joegoslavië-Tribunaal (ICTY) in Den Haag. Dat heeft het ICTY woensdag aangekondigd, meldt persagentschap Reuters. Tijdens de zitting zal de aanklacht tegen Mladic worden voorgelezen. De voormalige Bosnisch-Servische generaal zal dan schuldig of onschuldig moeten pleiten. Het is volgens de Servische omroep B92 nog niet duidelijk wie de advocaat van Mladic wordt voor het ICTY. Hij kan ook zichzelf verdedigen, zoals onder anderen Vojislav Seselj en Zdravko Tolimir eerder deden. Uitgeleverd Mladic werd vorige week donderdag gearresteerd in Servië na 16 jaar voortvluchtig te zijn geweest. Belgrado leverde hem dinsdag uit aan Nederland. Hij verblijft momenteel in de gevangenis van Scheveningen. Het Joegoslavië-Tribunaal beschuldigt Mladic van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en volkerenmoord tijdens de Bosnische burgeroorlog (1992-1995). (KVDA)