Omdat de aanhouding van de voormalige Bosnische-Servische generaal Ratko Mladic uitblijft, verliest Servië jaarlijks 1 miljard euro aan investeringen en geld uit Europese fondsen.

Dat heeft de plaatsvervangend onderzoeker van oorlogsmisdaden in Servië, Bruno Vekaric, dinsdag gezegd. Het betekent volgens hem dat alle 7,3 miljoen Serviërs iedere maand 160 euro verliezen, zo meldt het Nederlandse persbureau ANP.

Mladic wordt gezocht door het internationale Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Hij wordt onder meer beschuldigd van volkerenmoord in 1995 rond het Bosnische Srebrenica.

Aangenomen wordt dat Mladic ondergedoken is in Servië. Het land wordt daarom door de Europese Unie en andere mogendheden onder druk gezet om Mladic op te sporen.

Omdat de aanhouding van de voormalige Bosnische-Servische generaal Ratko Mladic uitblijft, verliest Servië jaarlijks 1 miljard euro aan investeringen en geld uit Europese fondsen.Dat heeft de plaatsvervangend onderzoeker van oorlogsmisdaden in Servië, Bruno Vekaric, dinsdag gezegd. Het betekent volgens hem dat alle 7,3 miljoen Serviërs iedere maand 160 euro verliezen, zo meldt het Nederlandse persbureau ANP.Mladic wordt gezocht door het internationale Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Hij wordt onder meer beschuldigd van volkerenmoord in 1995 rond het Bosnische Srebrenica. Aangenomen wordt dat Mladic ondergedoken is in Servië. Het land wordt daarom door de Europese Unie en andere mogendheden onder druk gezet om Mladic op te sporen.