De Republikein Mitt Romney heeft de primary in Texas gewonnen. Hij verzamelde genoeg Republikeinse afgevaardigden achter zich voor de nominatie tot Republikeinse presidentskandidaat. In november neemt hij het op tegen uittredend president Barack Obama. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Televisieketen Fox News en CNN melden dat de voormalige gouverneur van Massachusetts met 71 procent van de stemmen de primary won. Met de nieuwe overwinning haalt Romney de benodigde 1.144 Republikeinse afgevaardigden voor de investituur tot presidentskandidaat tijdens de Conventie van de partij in augustus in Tampa. Hij wordt dus normaal gezien de uitdager van uittredend president Barack Obama.

De onafhankelijke Texaanse kandidaat Ron Paul haalde 10 procent van de stemmen, de ultraconservatieve Rick Santorum haalde 7 procent en Newt Gingrich 5 procent, aldus CNN. (Belga/EE)

De Republikein Mitt Romney heeft de primary in Texas gewonnen. Hij verzamelde genoeg Republikeinse afgevaardigden achter zich voor de nominatie tot Republikeinse presidentskandidaat. In november neemt hij het op tegen uittredend president Barack Obama. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Televisieketen Fox News en CNN melden dat de voormalige gouverneur van Massachusetts met 71 procent van de stemmen de primary won. Met de nieuwe overwinning haalt Romney de benodigde 1.144 Republikeinse afgevaardigden voor de investituur tot presidentskandidaat tijdens de Conventie van de partij in augustus in Tampa. Hij wordt dus normaal gezien de uitdager van uittredend president Barack Obama. De onafhankelijke Texaanse kandidaat Ron Paul haalde 10 procent van de stemmen, de ultraconservatieve Rick Santorum haalde 7 procent en Newt Gingrich 5 procent, aldus CNN. (Belga/EE)