De bom ontplofte aan de ingang van een restaurant waar volgens getuigen meer dan dertig mensen Kerstmis vierden. Het dodental staat voorlopig op zes, inclusief de zelfmoordterrorist, en er vielen dertien gewonden die in plaatselijke ziekenhuizen zijn opgenomen', aldus brigadegeneraal Sylvain Ekenge, woordvoerder van de militaire gouverneur. Het dodental had wellicht hoger kunnen zijn, want volgens een getuige werd de zelfmoordterrorist door veiligheidsagenten verhinderd om de bar vol klanten binnen te gaan.

Door geweld geplaagd

De achtergrond van de aanslag is niet meteen duidelijk. Beni ligt in het noordoosten van Congo. In de door geweld geplaagde provincie Noord-Kivu zijn verscheidene rebellengroepen actief. Alleen al ADF, dat met IS (Islamitische Staat) gelieerd is, bracht volgens de Verenigde Naties sinds begin dit jaar 200 mensen om het leven. Zowat 40.000 mensen werden op de vlucht gedreven.

De bom ontplofte aan de ingang van een restaurant waar volgens getuigen meer dan dertig mensen Kerstmis vierden. Het dodental staat voorlopig op zes, inclusief de zelfmoordterrorist, en er vielen dertien gewonden die in plaatselijke ziekenhuizen zijn opgenomen', aldus brigadegeneraal Sylvain Ekenge, woordvoerder van de militaire gouverneur. Het dodental had wellicht hoger kunnen zijn, want volgens een getuige werd de zelfmoordterrorist door veiligheidsagenten verhinderd om de bar vol klanten binnen te gaan.De achtergrond van de aanslag is niet meteen duidelijk. Beni ligt in het noordoosten van Congo. In de door geweld geplaagde provincie Noord-Kivu zijn verscheidene rebellengroepen actief. Alleen al ADF, dat met IS (Islamitische Staat) gelieerd is, bracht volgens de Verenigde Naties sinds begin dit jaar 200 mensen om het leven. Zowat 40.000 mensen werden op de vlucht gedreven.