Minstens vier doden bij confrontaties tussen Israëli’s en Palestijnen op Westelijke Jordaanoever

Familie en verwanten rouwen om de dood van een van de Palestijnen, 16 augustus 2021. © Belga Image

Bij confrontaties met Israëlische troepen in het kamp Jenin, op de Westelijke Jordaanoever, zijn maandagochtend minstens vier Palestijnen omgekomen. Dat melden getuigen en politiediensten.

Maandagochtend meldde de Israëlische grenspolitie dat een gewapende eenheid, die actief is op de bezette Westelijke Jordaanoever, deelnam aan een operatie in het kamp in Jenin. De eenheid, die een persoon moest oppakken die verdacht werd van ’terroristische’ activiteiten, kwam daarbij onder vuur te liggen.

‘Er werd van dichtbij en door een groot aantal mensen geschoten op het korps. De troepen van de grenspolitie hebben gereageerd en ze hebben de terroristen geneutraliseerd. Er zijn geen slachtoffers in de eigen rangen’, zegt de grenspolitie.

Het Palestijnse agentschap Wafa maakte al snel melding van twee doden, die in het mortuarium van het ziekenhuis van Jenin werden binnengebracht. Volgens getuigen zijn de Israëlische soldaten nog in het bezit van de lichamen van twee andere slachtoffers, wat het totale aantal doden dus op vier brengt. Die verklaring wordt ook bevestigd door een woordvoerder van de Israëlische grenspolitie.

De voorbije weken hebben in het noorden van de Westelijke Jordaanoever opnieuw verschillende confrontaties plaatsgevonden tussen Israëlische soldaten en Palestijnen. Het geweld deed zich vooral voor in Jenin en in Beita, een dorp dat zich verzet tegen een nabijgelegen nederzettingenproject.

Partner Content