Zeker twaalf doden en veertien gewonden. Dat is de balans van een aanval van taliban op een militaire basis in het oosten van Afghanistan. Het doelwit van de aanslag was het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger op de luchthaven van Jalalabad.

Volgens een woordvoerder van de plaatselijke politiediensten werd de basis bestookt door negen opstandelingen die gewapend waren met explosieven, kleine wapens en raketlanceerders. Alle Taliban werden gedood, net als drie militairen op de basis, luidde het.

De taliban hebben de aanval op de Amerikaanse Navo-basis opgeëist via het Franse persagentschap AFP. Een AFP-correspondent hoorde een reeks krachtige ontploffingen en geweervuur. Een woordvoerder van de Isaf-troepenmacht van de Navo bvevestigde dat er "meerdere explosies" waren "nabij de luchthaven van Jalalabad. Ook televisiezender al-Jazeera meldde op basis van militaire bronnen dat de gevechten zich situeren aan de Amerikaanse luchtmachtbasis.

Bomauto

Een zegsman van de taliban legde uit dat een met explosieven geladen auto tot ontploffing werd gebracht aan de ingang van de basis, waarna de moedjahedien konden binnendringen. Bij de NAVO klinkt het dat
de veiligheidszone evenwel nooit doorbroken werd. Alle militairen die gesneuveld zijn, zouden Afghanen zijn. (Belga/SD)

Zeker twaalf doden en veertien gewonden. Dat is de balans van een aanval van taliban op een militaire basis in het oosten van Afghanistan. Het doelwit van de aanslag was het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger op de luchthaven van Jalalabad. Volgens een woordvoerder van de plaatselijke politiediensten werd de basis bestookt door negen opstandelingen die gewapend waren met explosieven, kleine wapens en raketlanceerders. Alle Taliban werden gedood, net als drie militairen op de basis, luidde het. De taliban hebben de aanval op de Amerikaanse Navo-basis opgeëist via het Franse persagentschap AFP. Een AFP-correspondent hoorde een reeks krachtige ontploffingen en geweervuur. Een woordvoerder van de Isaf-troepenmacht van de Navo bvevestigde dat er "meerdere explosies" waren "nabij de luchthaven van Jalalabad. Ook televisiezender al-Jazeera meldde op basis van militaire bronnen dat de gevechten zich situeren aan de Amerikaanse luchtmachtbasis. BomautoEen zegsman van de taliban legde uit dat een met explosieven geladen auto tot ontploffing werd gebracht aan de ingang van de basis, waarna de moedjahedien konden binnendringen. Bij de NAVO klinkt het dat de veiligheidszone evenwel nooit doorbroken werd. Alle militairen die gesneuveld zijn, zouden Afghanen zijn. (Belga/SD)