Het is momenteel niet duidelijk of het slachtoffer van Amerikaanse dan wel Iraakse origine is.

'We roepen de regering van Irak op haar verplichtingen na te komen om onze diplomatieke faciliteiten te beschermen', zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Eerder had een bron bij de veiligheidsdiensten al gemeld dat drie raketten in de Iraakse hoofdstad Bagdad op en rond de Amerikaanse ambassade zijn neergekomen. Eén projectiel sloeg rond etenstijd in op een cafetaria, twee andere raketten kwamen in de buurt terecht.

De voorbije maanden werden regelmatig raketten afgevuurd in de richting van de sterk beveiligde groene zone in Bagdad, maar het is de eerste keer dat de Amerikaanse ambassade rechtstreeks geraakt wordt.

Het is momenteel niet duidelijk of het slachtoffer van Amerikaanse dan wel Iraakse origine is.'We roepen de regering van Irak op haar verplichtingen na te komen om onze diplomatieke faciliteiten te beschermen', zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.Eerder had een bron bij de veiligheidsdiensten al gemeld dat drie raketten in de Iraakse hoofdstad Bagdad op en rond de Amerikaanse ambassade zijn neergekomen. Eén projectiel sloeg rond etenstijd in op een cafetaria, twee andere raketten kwamen in de buurt terecht.De voorbije maanden werden regelmatig raketten afgevuurd in de richting van de sterk beveiligde groene zone in Bagdad, maar het is de eerste keer dat de Amerikaanse ambassade rechtstreeks geraakt wordt.