Bij een bomexplosie in een college in het noordoosten van Nigeria zijn minstens 47 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Voorts raakten minstens 79 mensen gewond.

Volgens woordvoerder Emmanuel Ojukwu van de Nigeriaanse politie heeft een kamikaze een explosie veroorzaakt in een college voor jongens in Potiskum, in de deelstaat Yobe. Dat gebeurde op het ogenblik dat de schoolleiding de net voor de start van de lessen verzamelde jongeren wou toespreken.

Boko Haram

De politie wijst de soennitisch-islamistische terreurmilitie Boko Haram met de vinger. In dezelfde plaats is er vorige week in een sjiitische school een bom afgegaan, waarbij dertig mensen het leven zijn verloren. (Belga/AVE)

Bij een bomexplosie in een college in het noordoosten van Nigeria zijn minstens 47 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Voorts raakten minstens 79 mensen gewond.Volgens woordvoerder Emmanuel Ojukwu van de Nigeriaanse politie heeft een kamikaze een explosie veroorzaakt in een college voor jongens in Potiskum, in de deelstaat Yobe. Dat gebeurde op het ogenblik dat de schoolleiding de net voor de start van de lessen verzamelde jongeren wou toespreken. De politie wijst de soennitisch-islamistische terreurmilitie Boko Haram met de vinger. In dezelfde plaats is er vorige week in een sjiitische school een bom afgegaan, waarbij dertig mensen het leven zijn verloren. (Belga/AVE)