Gevreesd wordt dat er nog heel wat mensen onder het puin liggen. Het centrum is gelegen in Tajoura, een oostelijke buitenwijk van Tripoli, en bood onderdak aan zo'n 150 migranten. Andere bronnen hadden het eerder over 40 doden en een tachtigtal gewonden.

Libië is een populair vertrekpunt voor migranten uit Afrika en Arabische landen die per boot Italië proberen te bereiken. Velen worden echter uit de zee geplukt door de Libische kustwacht, die daarin door de Europese Unie wordt ondersteund. Duizenden migranten komen zo in detentiecentra van de overheid terecht, waar ze volgens mensenrechtengroeperingen vaak in onmenselijke omstandigheden worden vastgehouden.

Verantwoordelijken van het centrum zouden de raid intussen hebben toegeschreven aan de troepen van maarschalk Khalifa Haftar, de leider van het zelfverklaarde Libische Nationale Leger (LNA). Haftar controleert met zijn militie het oosten van Libië.

Gevreesd wordt dat er nog heel wat mensen onder het puin liggen. Het centrum is gelegen in Tajoura, een oostelijke buitenwijk van Tripoli, en bood onderdak aan zo'n 150 migranten. Andere bronnen hadden het eerder over 40 doden en een tachtigtal gewonden.Libië is een populair vertrekpunt voor migranten uit Afrika en Arabische landen die per boot Italië proberen te bereiken. Velen worden echter uit de zee geplukt door de Libische kustwacht, die daarin door de Europese Unie wordt ondersteund. Duizenden migranten komen zo in detentiecentra van de overheid terecht, waar ze volgens mensenrechtengroeperingen vaak in onmenselijke omstandigheden worden vastgehouden. Verantwoordelijken van het centrum zouden de raid intussen hebben toegeschreven aan de troepen van maarschalk Khalifa Haftar, de leider van het zelfverklaarde Libische Nationale Leger (LNA). Haftar controleert met zijn militie het oosten van Libië.