Dat heeft het rampenagentschap bekendgemaakt, nadat de gouverneur van de staat Earl Ray Tomblin eerder sprak van minstens veertien doden. Onder de doden zijn ook kinderen. Het gaat om de ergste overstromingen in West Virginia in honderd jaar.

Sinds donderdag viel er 25 centimeter regen, wat leidde tot overstromingen, modderstromen en landverschuivingen. Bepaalde gebieden van de bergachtige staat zijn afgesneden van de buitenwereld.

Wegen en spoorwegen zijn vernield, aldus Tomblin. Tienduizenden mensen hebben geen stroom meer. De noodtoestand werd van kracht en meerdere mensen zijn nog vermist. Vrijdagavond werden op de meeste plaatsen de overstromingswaarschuwingen opgeheven en de hulpdiensten zullen, met de hulp van de National Guard, de schade beginnen te ruimen.

(Belga/RR)

Dat heeft het rampenagentschap bekendgemaakt, nadat de gouverneur van de staat Earl Ray Tomblin eerder sprak van minstens veertien doden. Onder de doden zijn ook kinderen. Het gaat om de ergste overstromingen in West Virginia in honderd jaar.Sinds donderdag viel er 25 centimeter regen, wat leidde tot overstromingen, modderstromen en landverschuivingen. Bepaalde gebieden van de bergachtige staat zijn afgesneden van de buitenwereld. Wegen en spoorwegen zijn vernield, aldus Tomblin. Tienduizenden mensen hebben geen stroom meer. De noodtoestand werd van kracht en meerdere mensen zijn nog vermist. Vrijdagavond werden op de meeste plaatsen de overstromingswaarschuwingen opgeheven en de hulpdiensten zullen, met de hulp van de National Guard, de schade beginnen te ruimen. (Belga/RR)