In het noordoosten van Nigeria heeft een zelfmoordterrorist zeker 20 mensen mee de dood ingesleurd. Volgens de krant The Nation ontstak de dader een springtuig dicht bij een drukke controlepost en een kerk in de stad Biu in de deelstaat Borno.

Overleefd

Een ooggetuige zei in de Premium Times dat de aanslagpleger de ontploffing had overleefd, maar door leden van de Joint Task Force werd doodgeschoten. Die burgerwacht werd opgericht om het leger in de strijd tegen Boko Haram te steunen.

De terreurgroep wil in het noorden van het land met geweld een theocratie volgens de strenge islamwetgeving oprichten. Enkele uren voor de aanslag had het leger gewag gemaakt van grote successen in de strijd tegen de militanten. (Belga/WB)

In het noordoosten van Nigeria heeft een zelfmoordterrorist zeker 20 mensen mee de dood ingesleurd. Volgens de krant The Nation ontstak de dader een springtuig dicht bij een drukke controlepost en een kerk in de stad Biu in de deelstaat Borno. Een ooggetuige zei in de Premium Times dat de aanslagpleger de ontploffing had overleefd, maar door leden van de Joint Task Force werd doodgeschoten. Die burgerwacht werd opgericht om het leger in de strijd tegen Boko Haram te steunen.De terreurgroep wil in het noorden van het land met geweld een theocratie volgens de strenge islamwetgeving oprichten. Enkele uren voor de aanslag had het leger gewag gemaakt van grote successen in de strijd tegen de militanten. (Belga/WB)