Bij een luchtaanval van het Colombiaanse leger zijn minstens 18 rebellen van de FARC omgekomen. Dat maakten lokale media bekend. Het was de eerste grote aanval sinds het opheffen van de wapenstilstand door president Juan Manuel Santos, midden vorige maand. De bombardementen vonden plaats in Cauca, in het zuidwesten van het land.

In maart ging de Colombiaanse regering nog akkoord om geen luchtaanvallen meer uit te voeren op de rebellen, zolang die de wapens neerlegden. Maar dat laatste bleef niet duren: bij een nachtelijke aanval van de FARC in april kwamen 11 soldaten om, waarop de regering besliste om dan ook opnieuw te gaan aanvallen.

Het conflict met de FARC sleept al decennia aan en kostte reeds aan zo'n 220.000 mensen het leven. Beide partijen voeren 'vredesgesprekken', maar vooralsnog zonder veel resultaat. (Belga/AVE)

Bij een luchtaanval van het Colombiaanse leger zijn minstens 18 rebellen van de FARC omgekomen. Dat maakten lokale media bekend. Het was de eerste grote aanval sinds het opheffen van de wapenstilstand door president Juan Manuel Santos, midden vorige maand. De bombardementen vonden plaats in Cauca, in het zuidwesten van het land.In maart ging de Colombiaanse regering nog akkoord om geen luchtaanvallen meer uit te voeren op de rebellen, zolang die de wapens neerlegden. Maar dat laatste bleef niet duren: bij een nachtelijke aanval van de FARC in april kwamen 11 soldaten om, waarop de regering besliste om dan ook opnieuw te gaan aanvallen.Het conflict met de FARC sleept al decennia aan en kostte reeds aan zo'n 220.000 mensen het leven. Beide partijen voeren 'vredesgesprekken', maar vooralsnog zonder veel resultaat. (Belga/AVE)