Zeker 14 vluchtelingen zijn op een spoorwegberm in Macedonië door een trein overreden en gedood. Ze behoorden volgens het Openbaar Ministerie tot een groep van minstens 50 migranten voornamelijk uit Afghanistan en Somalië, die in de loop van de nacht op de sporen liepen.

Het ongeval gebeurde ten zuiden van de hoofdstad Skopje twee kilometer voor het station Pcinja. De machinist had nog teken gegeven en geremd, maar enkele mensen konden niet meer uit de weg springen. De reddingswerken verlopen moeizaam omdat de plaats van het ongeval in een kloof ligt.

Poort naar Noord-Europa

Macedonië is voor vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten een poort op de weg naar West- en Noord-Europa. Groepen vluchtelingen worden door mensensmokkelaars aangeraden 's nachts op de sporen te lopen om de weg niet kwijt te geraken en om een confrontatie met de politie te vermijden.

Ook op de Balkan gebeuren er steeds vaker ongevallen met vluchtelingen. In februari was een vrachtwagen met 52 vluchtelingen van de weg geraakt en verongelukt. Een aantal migranten liep toen zware verwondingen op. (Belga/AVE)

Zeker 14 vluchtelingen zijn op een spoorwegberm in Macedonië door een trein overreden en gedood. Ze behoorden volgens het Openbaar Ministerie tot een groep van minstens 50 migranten voornamelijk uit Afghanistan en Somalië, die in de loop van de nacht op de sporen liepen.Het ongeval gebeurde ten zuiden van de hoofdstad Skopje twee kilometer voor het station Pcinja. De machinist had nog teken gegeven en geremd, maar enkele mensen konden niet meer uit de weg springen. De reddingswerken verlopen moeizaam omdat de plaats van het ongeval in een kloof ligt. Macedonië is voor vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten een poort op de weg naar West- en Noord-Europa. Groepen vluchtelingen worden door mensensmokkelaars aangeraden 's nachts op de sporen te lopen om de weg niet kwijt te geraken en om een confrontatie met de politie te vermijden. Ook op de Balkan gebeuren er steeds vaker ongevallen met vluchtelingen. In februari was een vrachtwagen met 52 vluchtelingen van de weg geraakt en verongelukt. Een aantal migranten liep toen zware verwondingen op. (Belga/AVE)