Volgens het Spaanse persagentschap Efe - op basis van legerbronnen - gebeurde het ongeluk in de omgeving van de luchthaven van Sevilla, waar het vliegtuig was opgestegen voor een testvlucht.

Volgens het persagentschap AFP vielen er door de crash op zijn minst drie doden en twee zwaargewonden. De Spaanse premier Rajoy liet eerder weten dat er zich acht tot tien bemanningleden in het vliegtuig bevonden.

Het militair vliegtuig, dat zich ongeveer een kilometer van de luchthaven van Sevilla bevond, is neergestort vlak bij een fabriek van Coca Cola.

Het vliegtuig - van het type Airbus A400M.- crashte nadat de bemanning een noodsignaal had verstuurd. Naar verluidt zat het toestel nog in de testfase. De Spaanse overheid heeft 27 vliegtuigen van dit type besteld.

De luchthaven van Sevilla werd kort na de crash voor alle vliegverkeer afgesloten.(NOS/BO)

Volgens het Spaanse persagentschap Efe - op basis van legerbronnen - gebeurde het ongeluk in de omgeving van de luchthaven van Sevilla, waar het vliegtuig was opgestegen voor een testvlucht.Volgens het persagentschap AFP vielen er door de crash op zijn minst drie doden en twee zwaargewonden. De Spaanse premier Rajoy liet eerder weten dat er zich acht tot tien bemanningleden in het vliegtuig bevonden.Het militair vliegtuig, dat zich ongeveer een kilometer van de luchthaven van Sevilla bevond, is neergestort vlak bij een fabriek van Coca Cola.Het vliegtuig - van het type Airbus A400M.- crashte nadat de bemanning een noodsignaal had verstuurd. Naar verluidt zat het toestel nog in de testfase. De Spaanse overheid heeft 27 vliegtuigen van dit type besteld. De luchthaven van Sevilla werd kort na de crash voor alle vliegverkeer afgesloten.(NOS/BO)