Bloomberg heeft dat zelf bekendgemaakt. 'Ik ga voor het presidentschap om Donald Trump te verslaan en Amerika herop te bouwen. Ik geloof dat mijn ervaring in zakendoen en regering en mijn filantropie me in staat zullen stellen om te winnen en te leiden', zo schreef hij op Twitter.

De Amerikaanse miljardair had vorige week bij de federale verkiezingscommissie de documenten ingediend die vereist zijn voor een kandidatuur bij de komende presidentsverkiezingen.

Achttiende Democraat

De 77-jarige Bloomberg, die van 2002 tot 2013 burgemeester van New York was, deed net als vier jaar geleden erg geheimzinnig over een mogelijke kandidatuur voor de presidentsverkiezingen. Toen besliste hij uiteindelijk om niet als onafhankelijk kandidaat deel te nemen. Nu wil hij dus de Democratische nominatie in de wacht te slepen.

Hij voegt zich bij de zeventien andere Democratische kandidaten.

Financiële slagkracht

Volgens Advertising Analytics heeft Bloomberg verspreid over 21 staten al voor in totaal 31 miljoen dollar aan advertentieruimte ingekocht.

Nooit heeft een presidentskandidaat meer aan televisiespots besteed. Het vorige record stond op naam van voormalig president Barack Obama. Die besteedde tijdens zijn campagne in 2012 een bedrag van bijna 25 miljoen dollar.

Het bedrag dat Bloomberg wil besteden, bewijst zijn financiële slagkracht. Bloomberg is een van de rijkste mensen ter wereld. Het zakenblad Forbes schat zijn vermogen op meer dan 50 miljard dollar.

Bloomberg heeft dat zelf bekendgemaakt. 'Ik ga voor het presidentschap om Donald Trump te verslaan en Amerika herop te bouwen. Ik geloof dat mijn ervaring in zakendoen en regering en mijn filantropie me in staat zullen stellen om te winnen en te leiden', zo schreef hij op Twitter.De Amerikaanse miljardair had vorige week bij de federale verkiezingscommissie de documenten ingediend die vereist zijn voor een kandidatuur bij de komende presidentsverkiezingen.De 77-jarige Bloomberg, die van 2002 tot 2013 burgemeester van New York was, deed net als vier jaar geleden erg geheimzinnig over een mogelijke kandidatuur voor de presidentsverkiezingen. Toen besliste hij uiteindelijk om niet als onafhankelijk kandidaat deel te nemen. Nu wil hij dus de Democratische nominatie in de wacht te slepen. Hij voegt zich bij de zeventien andere Democratische kandidaten. Volgens Advertising Analytics heeft Bloomberg verspreid over 21 staten al voor in totaal 31 miljoen dollar aan advertentieruimte ingekocht. Nooit heeft een presidentskandidaat meer aan televisiespots besteed. Het vorige record stond op naam van voormalig president Barack Obama. Die besteedde tijdens zijn campagne in 2012 een bedrag van bijna 25 miljoen dollar. Het bedrag dat Bloomberg wil besteden, bewijst zijn financiële slagkracht. Bloomberg is een van de rijkste mensen ter wereld. Het zakenblad Forbes schat zijn vermogen op meer dan 50 miljard dollar.